'Vermiyorum burayı'

'Vermiyorum burayı'

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, genişletilmiş toplantıda, 9 Kasım’da görevi bırakacağını tekrarladı ve TÜRSAB başkan adaylarını ağır şekilde eleştirdi.

İSTANBUL -TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy Lütfü Kırdar Kongre Merkezi Marmara Salonu’nda yönetim kurulu üyeleri, BYK yöneticileri, yedekleri, komisyon üyeleri ve bazı acentelerin katıldığı “Vefa Toplantısı” dediği genişletilmiş toplantıda TÜRSAB başkanlığına aday adayı olanlar için zehir zemberek bir konuşma yaptı.



Heyecanlı, hırslı ve bazen duygulu yaptığı konuşmasında sık sık TÜRSAB başkanlığına aday olanların TÜRSAB içinden olmadıkları ve kendilerine sormadan aday oldukları belirterek “Bu kadar kolay değil. Vermiyorum burayı. TÜRSAB’ı otobüsçülere teslim etmeyeceğiz. Gel tedrisattan geç. Geçemiyorsan yaz stajları 3 ay, kış stajları 15 gün... Gel kardeşim öğren bizden bu teşkilatın ne olduğunu...”dedi.  

Başaran Ulusoy konuşmasında “Benim tek oyum var ve adayım belli. Ben kimlerin seçileceğini bilmiyorum. Ama kimlerin seçilemeyeceğini biliyorum” dedi.
 

ADAYLAR KİMLER?

Bilindiği gibi Başaran Ulusoy'un 8 Kasım'da yapılacak TÜRSAB seçimlerinde yeniden başkan adayı olmayacağını açıklaması üzerine yeni adaylar adaylıklarını açıklamışlardı. İlk açıklamayı StormTour Yönetim Kurulu Başkanı ve TürGön internet sitesi sahibi Aydın Yaylacıklar yapmıştı. Yaylacıklar'ın açıklamasından sonra acente olmadığı, uçak ve otobüs işiyle ilgilendiği iddiları ileri sürülmüştü.
İkinci açıklamayı ise önce Başaran Ulusoy'un acentelere "8 Kasım'a kadar buradayım" şeklindeki mektubu ve ardından TÜRSAB 2. Başkanı ve Trans Orient Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Epikmen'in adaylık açıklaması izlemişti.
En son ise TÜRSAB eski Genel Sekreteri ve Kıbrıs destinasyonu üzerine 20 yıldanberi çalışan Ekinoks Travel Yönetim Kurulu Başkanı Semih Selimoğlu Kıbrıs'ta düzenlenen turizm paneli öncesi adaylığını açıklamıştı.
Bu arada Başaran Ulusoy "Benim adayım Rıza Epikmen" diye adayını deklare etti.
Öte yandan yıllardır İspanya destinasyonu üzerine başarılı çalışmalar yapan Retur'un Genel Müdürü İskender Çayla'nın adaylığını açıklamadan önce bölgeleri gezerek nabız yoklama çalışmalarına başladığı biliniyor. Bu arada İskender Çayla'nın arkasında Plantur Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurtoğulları'nın bulunduğu ileri sürüldü.
Ayrıca 22 Temmuz seçimlerinden sonra üç adayın daha TÜRSAB başkanlığı için hazırlandığı iddia edildi.

 

TÜRSAB’TA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Toplantı TÜRSAB 2. başkanı ve TÜRSAB seçimlerinde başkan adayı Rıza Epikmen’in “Sizlerle yurtdışında yaptığımız çalışmaları paylaşmak isterim” diye başladığı konuşmasından sonra kürsüye TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy geldi.
Başaran Ulusoy konuşmasına “Vefasız değiliz, ama vefalı bir grubuz. Tüm teşkilatım adına hoşgeldiniz diyorum. Eski başkanlarımız değerli arkadaşlarımız TÜRSAB’ı kuranlar, danışmanlar ve 3650 gün bizle beraber çile çeken bu yolları beraber yürüyen yönetim komite ve profesyonel arkadaşlarım. TÜRSAB’tayız ve burada olmaya devam edeceğiz”diye başladı,

 

Başaran Ulusoy, “Biz bu güne sahip çıkmak için günü anlamamız lazımdır. Bugün 35 yılın hesabını vermeye hazırız. Biz devam eden bir  kurumuz. Bir aileyiz. Bu ailenin güzellikleri ve sıkıntıları var. Beni sevmek mecburiyetinde değilsiniz, ama TÜRSAB’ı sevmek zorundasınız. Sizlerden aldığım kuvvetle 10. senemi tamamlıyorum. Görevi bırakacağımı söylemiştim ve 9 Kasım sabahı bırakmış olacağım” diye sürdürdüğü konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Bu toplantı TÜRSAB’a ve Türk turizminin, Türkiye’nin kaderine etki edenlerin bir araya geldikleri bir vefa toplantısıdır. Ben bugün varım, yarın yokum. Ben bu gemide çıraklık yaptım,  garsonluk kaptanlık yaptım. Karşılaştığım fırtınalara bakmadım. Gemiyi limana beraber yanaştırdık. Bu gemi artık okyanuslarda mücadele edecektir. Yaptıklarımızla, eskiye sahip çıkmasıyla, okuluyla devam edecektir. Önümüzde Türkiye’yi ve turizmi etkileyecek 22 temmuz seçimleri var. Sonra da TÜRSAB ın  kaderine etki edecek bir seçim geliyor. Ben kimleri seçeğimi biliyorum.”

 




İSPANYA’DAN TURİST GETİREN ARKADAŞI KUTLUYORUM

 

“Birileri TÜRSAB’ı tanımadan, yaptıklarımızı bilip bilmeden açıklama yapıyor. Kültürel mirasın, hem çevrenin korunması turizme büyük kazanç sağlar diyor. Türkiye’deki medeniyetlerin teker teker ele alınmaları turizme büyük açılım getirir diyor. Biz burada ne yapıyoruz. İspanya’dan bu şekilde turist getirecek arkadaşımı kutluyorum.

Bu arkadaş çıkmış İspanya ile aramızda şu kadar fark var demiş... Bölgesel yürütme toplantıları yapılıyor. Başkanın haberi var mı diye soruyor. Başkanın telefonu var açar sorarsın. Benim okşanmaya ihtiyacım var. Kaşınmaya değil... Biz kaşırsak fena kaşırız.”

 



SEMİH, SEN KADIKÖY'DE İSTİRAHAT ET!


“Ekinoks Travel’dan Semih Selimoğlu bir başka açıklama yapıyor. Kapalı kapılar arkasında TÜRSAB istemiyoruz diyor. Bizim kapımızda menteşe yok ki... Herşeyimiz açıktır. Gelirsin konuşuruz. Bizim kapımız herkese açıktır.  Ayrıca ne hakla geliyorsun. Kişisel fikirlerinle toplumsal örgütlenmenin önüne geçeceksin. TÜRSAB’ın girişimlerini engelleyeceksin. Bu kadar kolay değil. Vermiyorum burayı. TÜRSAB’ı otobüsçülere teslim etmeyeceğiz. Sen otur Kadıköyde... Sen köyünde istirahat et.

Bize güzel proje getirenleri dinledik. Biz güzel proje gelince hayır demeyiz. Biz hac işini halledeceğiz demiş. Dünya işini bize bırak, ahret işini başkasına bırak.

TÜRSAB’ı  birilerinin kendi işleri için alet etmelerini fırsat vermeyeceğiz. Bu oturduğumuz, toplantı yaptığımız salonları kim yaptı.

Gel tedrisattan geç. Geçemiyorsan yaz stajları 3 ay, kış stajları 15 gün... Gel kardeşim öğren bizden bu teşkilatın ne olduğunu...”

 



BEN BAHATTİN YÜCEL DEĞİLİM


“Adaylığa soyunan arkadaşlar nerede, ne zaman isterlerse TÜRSAB’ın salonlarında gelir toplantı yaparlar. Salonlarımızda konuşun otellerde konuşmayın. Bizimle arkamızdan uğraşmayın.

Ben bir partiden aday olup seçimlere gireceğim demedim. Ben siyasi partiye girmek için, TÜRSAB’ı  basamak yapmak için görev almadım. Ben Bahattin Yücel gibi değilim. Ne bir siyasi partiye girdim, ne de yanında oldum. Ama tek bir partiye girdim. O da TÜRSAB partisi ve bizim partimiz.”

 



İNTERNET ÖZÜRLÜYÜM


“Siyasiler gelip geçerler, ama TÜRSAB ta hizmetlerinden dolayı anılanlar vardır. Eski başkanlar ve kurucular buradalar. TÜRSAB’ın hukuk muşavirine, danışmanlara, eğitimcilerine dayanmak kolay değil ben dayandım.

Onlar senim internetle ilgilenmemi istiyorlar. Ama ben İnternet özürlüyüm açılana kadar 2 dakika geçiyor.  O süre beni çık sıkıntıya sokuyor. Tahammül edemiyorum. Bunun yüzünden internet kullanmamaya başladım.”

 



GÖREVİM 9 KASIM DA BİTECEK

 

“TÜRSAB’a gönül verene, hizmet verene teşekkür ediyorum. Kendi menfaatime kullanamayacağım TÜRSAB’ta görev verdiniz. Bu süre içinde kırdığım arkadaşım varsa özür diliyor ve bana karşı sabrettiği için teşekkür ediyorum. Bu gibi işlerde çok tecrübe kazandım. 2 dönem Fenerbahçe 2. başkanlığı yaptım. Başkan olduğumda 26 yaşımdaydım. Ama TÜRSAB’ta başkanlığın ve hatırlanmanın bedelini ödedim. Ama yorulmadım.

TÜRSAb’ta görevim 9 kasımda bitecek.  Burada bulunan eski başkanlarda bunu yaşadı. Bırakırken hüznü yaşıyorsunuz. Arkada profesyonel bir kadro ve mükemmel bir kadro bırakıyorsunuz.  Ben 6 kongre kazanmış biri olarak bunun sevincini çok yaşadım.”

 



SEMİH EFENDİNİN YIKMAYA ÇALIŞTIĞI TÜRSAB

“Semih efendinin İTO da yıkmaya çalıştığı bir TÜRSAB var. 4576 acentemin kararlı olduğunu görüyorum. Bizim vazifemiz bu gemiyi iyi karşılayıp artık yolcu etmemiz gerekiyor. Siyaset yapmadan 8 yıl boyunca çalıştım. Bunu birlik için yaptım.

Çanakkale’ye gençleri biz taşıdık. Cumhuriyet törenlerini biz yaptık.Bir çok kuruluşa destek verdik.”

 



HÜSEYİN KURTOĞULLARI HAKKINDA


“Bunu daha önce söylemedim. Sağ elle yapılan yardımı sol el görmemelidir. Bu yardımı yapan arkadaşlar aramızdadır. Onlara teşekkür ediyorum.

TÜRSAB bizim ekmeğimizdir.TÜRSAB’tan ekmek yiyoruz. Böyle bir aileyeye hizmet ettiğim için şükran duyularımı ifade etmek istiyorum. Ancak bir şeye hayıflanıyorum, Hüseyin Kurtoğulları’nı 23 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtamadım.”

 



KİMLERİN GELEMEYECEĞİNİ BİLİYORUM

 

“Bütün çalışmalarımı yaparken arkamdakı orduya teşkilata güveniyordum. Risk alıyordum gücümü bu teşkilattan alıyordum. Ben bu teşkilata güveniyorum.

TÜRSAB seçimlerinde  kimlerin bu göreve geleceğini bilmiyorum. Ama kimlerin gelemeyeceğini biliyorum.

Her yokuşun bir sonu vardır. Her yolun bir sonu vardır. Bunu güzel yaşamanın mutluluğu vardır. Benden sonraki arkadaşlarında ahlaki değerlere sahip çıkacağına inanıyorum.

İyiki varsınız alkışlarla destek verdiniz.”

Bu sırada gözleri dolu dolu olan Başaran Ulusoy’u salonda bulunanlar ayağa kalkarak alkışladı. Ulusoy bir süre bekledi. Alkışlar dindikten sonra,

“Vefa dolu bir TÜRSAB yaratmanın mutluluğunu yaşattınız. İyiki varsınız.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Bu sözler üzerine Ulusoy’u salonda bulunanlar ayakta alkışladı. Kürsüden indikten sonra ön masalardakiler yanına gelerek yanaklarından öperek kutladılar.

 



RIZA EPİKMEN’İN KONUŞMASI

Başaran Ulusoy’dan önce toplantının açılış konuşmasını yapan  TÜRSAB 2. başkanı ve TÜRSAB seçimlerinde başkan adayı Rıza Epikmen “Sizlerle yurtdışında yaptığımız çalışmaları paylaşmak istedim” diye başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

Yurtdışı gezilerde tanıştırırken buranın TÜRSAB’ı diye tanıştırıyorsa, TÜRSAB dergimiz bir hafta gecikse Brezilya Büyükelçisi’nden nerede kaldı diye şikayet alıyorsak TÜRSAb’ı  yurtdşınında da başarıyla tanıtıyoruz demektir.

TÜRSAB ın asli görevi yurtdışı pazar payını gelişitirmektir. Bakanlıkla birlikte katıldığımız fuarlarda gördümüz aksaklılkları bakanlıkla paylaşıyoruz. ITB fuarı çalışmalarında geldiğimiz iyi noktayı diğer fuarlarda da göreceğiz.

İstanbul’a baktığımızda 2010 yılında Avrupa Kültür başkenti olarak İstanbul seçildi. Bunda TÜRSAB’ın da payı vardır. İstanbul’un kültür başkenti olması sadece İstanbul’u değil bütün Türkiye’yi etkileyecektir.

TÜRSAB olarak yaptığımız çalışmalarla Avrupa Seyanat Acenteleri Birliği EKTA’ya bağlı değil doğruudan üye olduk ve yönetim kurulunda etkili hale geldik. AB de alınan bütün kararlar EKTA nın gündemine geliyor. AB ile ilgili çalışmalara birebir müdahale edebiliyoruz. Yeni çıkacak kararları yakinen takip ederek olası değişikliklere üyeleri hazırlamaya gayret ediyoruz.

TÜRSAB seyahat acentelerimiz ve iç pazarda çalışan tur operatörlerini doğrudan ilgilendiriyor. İngiltere’de acente ve tur operatörlerini bir çatı altında toplanması tartışılıyor. Halbuki TÜRSAB’ta hepsi bir çatı altındalar.

Ortadoğu’da yavaşlayan turizmi artırmak için çalışmalarla  2007 yılı Ortadoğu pazarında büyüme gösterdi. Sıkıntılar karşımıza çıktı. Dışişleri Bakınlığı ile yapılan çalışmalarla vize kolaylığı getirildi. THY ve  Turizm Bakanlığı ile nokta destinasyonlara profesyonellere yönelik yaptığımız girişim sonucu AB’nin çeşitli ülklerinde 28 toplantı yaptık. Kampanyalarla yavaşlayan pazarları hareketlendirdik. Tanıtım faaliyetlerinde bakanlığa yol gösterdik. Hangi ülkelerde nelerin yapılması gerektiği konusunda yol gösterdik.“



















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.