Velilere uyarı

Velilere uyarı

Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, anne babaların, özellikle sınav yaklaştıkça çocuklarına karşı daha şefkatli ve anlayışlı olması gerektiğini belirtti.

Gülsar, yaptığı yazılı açıklamada, OKS ve ÖSS'de sağlanacak başarıda, öğrencilerin planlı ve amaca yönelik ders çalışmasının yanında, anne ve babaların davranışlarının da etkisi bulunduğuna işaret etti. Genelde anne ve babaların, çocuklarının başarısı ile kendi başarılarını bir tuttuğunu ifade eden Gülsar, bunun yanlış bir tutum olduğu görüşünü dile getirdi.

Gülsar, velilerin, sınav yaklaştıkça ''acaba çocuğum sınavı kazanacak mı?'' duygusuna kapıldıklarına da dikkat çekerek şunları kaydetti: ''Bu tür düşüncelere kapılan veliler, farkında olmadan çocuklarının sınav başarısını olumsuz etkileyecek söz ve davranışlarda bulunabilir. Çocuğun başarısında anne babanın rolü inkar edilemez. Bu nedenle, anne babalar, özellikle sınav yaklaştıkça çocuğuna karşı daha şefkatli ve anlayışlı olması gerekir.

Öğrencinin başarılı olmasında psikolojik yönden sınav öncesi son birkaç gün çok önem taşır. Bu nedenle, onların moralini bozan, kaygılanmasına yol açan, motivasyonunu düşüren ve öfkelendiren yaklaşımlarda bulunulmaması gerekir.''



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.