Ve Lincoln Galatasaray'da

Ve Lincoln Galatasaray'da

GS Başkanı Özhan Canaydın'dan transfer müjdeleri. Başkan Canaydın Lincoln ve Volkan'la anlaştıklarını duyurdu. Özhan Canaydın gündemdeki konuları da değerlendirdi...

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Schalke 04'ün oyuncusu Lincoln ile anlaştıklarını, kulübüyle olan küçük pürüzlerin de yarın biteceğini düşündüğünü söyledi. Radyosport'ta bir programa katılan Canaydın, Lincoln'un transferi için çok çalıştıklarını belirterek, ''Halen de çalışıyoruz. Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin bir haftadır yurt dışında. Avurapa'daki oyuncuların çoğu tatilde. Kendisi transfer etmek isteğimiz oyuncular ile temaslarını sürdürüyor. Lincoln ile her türlü mutabakat sağlandı. Kulübü ile çok küçük pürüzler kaldı. Yarın, hafta sonuna kadar bitirecektir inşallah. Bunun için çalışıyoruz. Yeni haftada İstanbul'da olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu müjdeyi bütün Galatasaraylılar'a bildireceğiz. Merak eden herkese'' diye konuştu.

-''TRANSFERLER BİTECEK''-

Başkan Canaydın, transferler için çok çalıştıklarını ifade ederek, anlaştıkları futbolcular dışında halen görüştükleri başka oyuncuların da bulunduğunu söyledi. Önümüzdeki hafta transferlerin tamamını bitirmek istediklerini belirten Özhan Canaydın, Antalyasporlu Volkan ile anlaştıklarını, kulübüyle de anlaşma sağlamak üzere olduklarını söyledi. Canaydın, önümüzdeki hafta bütün transferlerin bittiğini açıklayacaklarını ifade etti.

-''ORKUN İÇİN KIRGINLIĞA GEREK YOK''-

Bursaspor'un ön anlaşma yaptığı kaleci Orkun'un Galatasaray'ı tercih ettiğini söyleyen Özhan Canaydın, ''Bunun için bizi suçlamaları doğru değil'' dedi. Canaydın, oyuncunun menajerinin kendilerine, ''Orkun, Galatasaray'ı tercih ediyor' dediğini ifade ederek, ''Orkun 12 yaşından beri bizim alt yapımızda yetişmiş ve bizi tercih etmiştir. Onun için böyle şeylere gerek yok. Transferde bu tip şeyler olur, kırgınlıklara gerek yok. Tamir edilir. Türk spor kamuoyunda her camia birbiriyle iyi geçinmeye mecburdur'' diye konuştu.

-''VODAFONE KARARINI SEÇİMLERDEN SONRA VERECEK''-

Vodafone'un, Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylardan sonra sponsorluk anlaşmasını geri çektiğine ilişkin haberlerin doğru olmadığını söyleyen Özhan Canaydın, ''Bu firma kararını genel seçimlerden sonra verecek'' dedi. Canaydın, şöyle devam etti: ''Bu firmanın bizim ismimizi kullandığı şeklindeki haberler ve yorumlara katılmıyorum. Bize teklifi sonra getireceklerini söylediler. 50 milyon dolar kasamıza nakit para gireceği şeklindeki söylemler de doğru değil. Bunlar kulübün iç meselesinde olan şeyler. Şimdi biz AVEA ile çalışıyoruz. Vodafone'un da teklifi olabilir. Onlar, genel seçimlerden sonra teklif getirmeyi düşündüklerini söylediler. Bu sponsorluğun gerçekleşmemesinin derbide yaşanan olaylarla ilgisi yoktur.''

-''CARLOS TÜRKİYE İÇİN İYİ TRANSFER''-

Fenerbahçe'nin Roberto Carlos'u transfer etmesini değerlendiren Canaydın, Avrupa'da ve dünya piyasasında ismi olan bir futbolcunun Türkiye'ye gelmesinin çok önemli bir olay olduğunu söyledi. Canaydın, bu transferi takdirle karşıladığını ve önemsediğini dile getirdi.

-''SEYRANTEPE İÇİN ŞU AN 16 FİRMA DEVREDE''-

 16 müteahhit firmanın Seyrantepe Stadı'nın ihalesi için TOKİ'den şimdiden şartnameyi alıp incelemeye girdiğini anlatan Canaydın, bunun çok ciddi bir başlangıç olduğunu vurguladı. İhalenin 19 Temmuz tarihine kadar süreceğini belirten Özhan Canaydın, ''Temel atma konusunda tarih vermek doğru değil. İnşallah ağustos ayı sonlarına doğru, ama tarih vermek tehlikelidir bu işte. İhale çalışmaları sürüyor. Artık bütün camiaya hayırlı olsun diyorum'' şeklinde konuştu.

-''TOPLANTININ YERİNİ DEĞİŞTİRMEK HAKKIMIZDI''- Canaydın, Kulüpler Birliği'nin dün yaptığı toplantının yerini Ankara'ya almalarının hakları olduğunu dile getirdi. Kulüpler Birliği'nin 18 takımdan oluştuğunu ve bu kulüplerin talebi üzerine Ankara'da bir toplantı yaptıklarını belirten Özhan Canaydın, şöyle devam etti: ''Kulüpler toplantıyı Ankara'da yapmayı istediklerini söylediler. Biz bunu federasyona ilettik. Muhakkak böyle bir hakkımız vardı. Federasyon da Ankara'daki toplantıya katılamayacağını söyledi. Biz Ankara'daki toplantımıza tüm kulüpleri davet ettik. 14 kulüp katılırken, Gaziantepspor, Ankaragücü, Sivasspor ve Bursaspor toplantıda yer almadı. 14 kulübün katılımı ile yapılan toplantıda gündem konuşuldu. Gündemin en sonunda da Federasyon Genel Kurulu hakkındaki tavsiye kararı çıktı.''

-''YABANCI SAYISI KONUSUNDA KARAR FEDERASYONUN''-

 Özhan Canaydın, yabancı sayısı konusunda görüşlerini de açıklarken, kulüpler birliği olarak kendilerinin ancak tavsiyede bulunabileceklerini ifade etti. Yabancı oyuncu statüsünü belirleyen mercinin Futbol Federasyonu olduğunu kaydeden Canaydın, ''Kulüpler Birliği olarak, federasyon başkan vekili Affan Keçeli ile toplantı yapıp, taleplerimizi ilettik. Bu en son toplantıya bunları bağlamamak lazım. Federasyon yönetim kurulu kararı alacak. Yabancı sayısını tespit edecek tek merci yine federasyondur. Biz yalnız tavsiyelerimizi ve arzularımızı iletiriz'' şeklinde konuştu. Başkan Canaydın, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl ile arasının bozuk olduğu şeklinde medyada yer alan haberlerle ilgili açıklamada bulunarak, ''İbrahim Kızıl ile sürekli görüşüyorum ve devamlı irtibat halindeyim. Önce kulüp başkanıyım, ondan sonra Kulüpler Birliği başkanıyım. İbrahim ile konuştuğum zaman hiçbir zaman böyle bir şey duymadım. Duyacağımı da tahmin etmiyorum'' diye konuştu. Kulüpler Birliği olarak oy çokluğuyla, Haluk Ulusoy'un da katılmasını arzu ederek, güven tazeleyen bir seçim talebinde bulunduklarını anlatan Özhan Canaydın, federasyon genel kurulunun bunun için son kararı vereceğini sözlerine ekledi.



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.