Vali Konağı'nda Trafik Çilesi

Vali Konağı'nda Trafik Çilesi

Nişantaşı adını; Osmanlı Devleti zamanında padişahların avlanmak için geldikleri ve nişan alıştırması için de bazı taşları bulundurdukları bir yer olmasından almıştır. Ancak bugün Nişantaşı lüks mağazaları, zarif vitrinleri ve maalesef trafiğiyle anılmakt

 ARA SOKAKLAR KAPATILIRSA

Erhan Göksu

 

Ara sokakların trafiğe kapatılmasının alışverişi canlandıracağını düşünüyorum. Çünkü burada günün her saati trafik oluyor. Ayrıca Nişantaşı müşterisi genelde alışverişe arabasıyla çıkıyor ve bu nedenle alışveriş merkezlerini tercih ediyor. Cadde üzerinde zaten hiçbir yere park edilmiyor. Ama en azından ara sokaklar trafiğe kapatılırsa alışveriş canlanır diye umuyorum.

 

ÇOK DİLENCİ VAR

 

Buradaki diğer problem çok dilencinin bulunması. İnsanları rahatsız ediyorlar. Elinde boncukla gezip insanlara zorla satmaya uğraşıyorlar. Bu duruma bir çözüm bulunması lazım. Nişantaşı’nda bu tür durumlar hoş olmuyor. 

 

 

HERŞEY DEVLETTEN BEKLENİYOR

Kemal Beyik

 

Bazen mağduriyetler bizim yüzümüzden oluyor. Her şeyin belediyeden beklenmemesi lazım. Örneğin meteorolojiden kar yağacak arabayla çıkmayın diye uyarı geldi ancak yinede herkes arabasıyla çıktı. Nişantaşı’nda trafik kilit durumdaydı. Trafikte kalanların hepsi devlet nerede belediye nerede diye bağırıyor. İnsanlar mahsur kalmak istemiyorlarsa yağmurda, karda özel arabayla trafiğe çıkmayacaklar.

 

KENDİMİZE DE BAKMALIYIZ

 

İlk önce kendimize bakıp etrafa öyle yansıtmamız lazım. Burada kurulmuş bir sistem var. Baktığınız zaman en sorunsuz ilçe Şişli’dir. Altyapısı ve üstyapısı tamamlanmış en sorunsuz ilçedir. Bu açıdan her şeyi devletten beklememek lazım.

 

 

 

SOKAK ARASINDAKİ OTOPARKLAR

 

Gönül Işık

 

Sokak arasında bulunan otoparklar trafiği ciddi anlamda etkiliyor. Tam dönüş yerinde oldukları için sıkıntı yaratıyorlar. Bu nedenle Şişli, Nişantaşı gibi kalabalık yerlerde otoparkların geniş alanlara yapılması lazım. Vali konağı Caddesi’nin en büyük problemi budur. Ancak bu biraz da arabaların çift yönlü park etmesi ve trafiğin çift yönlü akmasından da kaynaklanıyor.

 

AMBULANS GEÇEMİYOR

 

Özellikle ambulans geçerken sorun oluyor. Kaldırımlarımız da biraz dar ama bu caddenin ve sokağın da dar olmasından kaynaklanıyor. Sokak arasında bulunan otoparklarda araçların giriş çıkışını zorladığından trafiği kilitliyor.

 

 

 

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ

Zafer Öztop

Vali Konağı’nın üvey evlat muamelesi gördüğünü düşünüyorum. Ne Şişli Belediyesi ne de Büyükşehir Belediyesi ilgileniyor. Ancak Vali Konağı’nın trafiğe kapatılmasının Nişantaşı’nın da çehresini değiştireceğine inanıyorum. Burada günün her saati trafik oluyor. Sabah 10’da başlıyor akşam saatlerine kadar ambulans sireni, korna sesi duyuyoruz. İnsanlar oturdukları yerde rahat edemiyorlar.

 

OTOPARKLAR PAHALI

Vali Konağı’nın sadece yaya trafiğine açılması her iş kolu için iyi olacaktır. Otopark konusunda ise açıkçası diyecek bir sözümüz yok çünkü yapılaşma böyle. Eskiden burada değnekçiler vardı şimdi İSPARK var en azından paranın nereye gittiği belli. Ayrıca otoparklar aşırı pahalı. Bunun ceremesini en çok biz çekiyoruz. Müşteri bir gün geliyor belki ama biz her gün arabamızla gelip dükkânımızı açmak zorundayız. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.