Uzanlar'ın yalısı TMSF'nin oldu

Uzanlar'ın yalısı TMSF'nin oldu

Uzan Grubuna ait Sarıyer'deki Ahmet Afif Paşa Yalısı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun oldu.

TMSF'den alınan bilgiye göre, yalının satışı yönünde Uzan Grubunun yaptığı üç başvuruyu Sarıyer ve Şişli Mahkemelerinin reddetmesinin ardından Yargıtay 12. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onayladı ve bu kararla birlikte Ahmet Afif Paşa Yalısının satışıyla ilgili hukuki sorunlar ortadan kalkmış oldu.

      İlk olarak 5 Ekim 2006 tarihinde ihaleye çıkartılan yalı, alıcı bulmamıştı. TMSF, 12 Haziran 2006 tarihinde ikinci kez satışa çıkartılmasına rağmen alıcı bulamayan yalıyı 12 milyon 875 bin YTL'ye alacağa mahsuben almış, Fonun bu kararına çeşitli tarihlerde üç ayrı itiraz gelmişti.

      Murat Hakan Uzan'ın ihalenin feshi yönünde açtığı davada, mahkeme konuyla ilgili yetkisizlik kararı verirken, Ali Cenap Ermutlu tarafından açılan dava, davanın husumet yönünden davacının dava açma hak ve ehliyeti bulunmadığı nedeniyle, Kemal Uzan'ın ihalenin feshi yönünde açtığı dava da yine davanın husumet yönünden davacının dava açma hak ve ehliyeti bulunmadığı nedeniyle reddedilmişti.

      TMSF yetkilileri, turizm açısından önemli bir değer olan yalının Türk turizmine kazandırılması noktasında yatırımcıların ilgisini bekliyorlar. Yalıyla ilgili satış hazırlıklarını başlatan TMSF, satış sürecinde yatırımcılara tanıtıcı bilgi gönderiminde bulunacak.

      2 bin 500 metrekareye yakın bir arsa üzerinde bulunan, yığma kagir tarzda inşa edilen ve 1986 yılında restore edilen yalı 95 yaşında. Yaklaşık bin 2 metrekarelik kapalı alana sahip yalı, 2 zemin 2 normal ve bir çatı katı olmak üzere toplam beş kattan oluşuyor. Havuzu da bulunan yalının elektrik jeneratörü, su arıtma tesisatı, 20 ton kapasiteli su deposu, hidrofor, asansör, güvelik elemanları ve kameraları bulunuyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.