Utanmaz Uzaylı!!!

Utanmaz Uzaylı!!!

Vakıf evinde 6 yıldır oturuyor, tek kuruş kira vermiyor. Bakın kendini nasıl savunuyor...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 'yüzsüzler' listesinde ilginç bir isim var; magazin programlarının vazgeçilmez isimlerinden Mustafa Topaloğlu. 'Uzaylı sanatçı'nın, Boğaz manzaralı bir vakıf evini yıllardır tek kuruş ödemeden kullan-dığı ortaya çıktı. 
 
İstanbul Ortaköy'deki dubleks daireyi aylık 1.210 dolara kiralayan; ancak 6 sene boyunca hiç para ödemeyen Topaloğlu, geçtiğimiz yıl haziran ayında polis zoruyla tahliye edildi. Birkaç gün sonra aynı daireyi bu kez Topaloğlu'nun oğlu kiraladı. Ancak o da babası gibi kira ödemiyor. Zaman'ın konuyla ilgili sorularını cevaplayan Mustafa Topaloğlu'nun savunması da kendine has: "İnsanlık hali, borçlu olabilirsin. Devletin bile 400 milyar dolar borcu var. Hem vakıf ne demek? Senin, benim malım demek. Ben de vakıfım, kendimi insanlara vakfettim."

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait arazi, dükkân veya metruk binalarda, bazıları da İstanbul'un paha biçilmez noktalarında. Genel müdürlük rakamlarına göre 26 bin vakıf işgalcisi, yıllardır tek kuruş ödemeden arazi, dükkan ve konutları kullanıyor. Bunlardan 11 bin tanesi ile hiçbir şekilde anlaşma sağlanamadığı için 'vakıf yüzsüzleri' listesinde zikredilecek.

Bunlardan biri Ortaköy Sarıbal Sokağı'ndaki 107 metrekarelik dubleks daireyi 1999 senesinde kiralayan Mustafa Topaloğlu. Boğaz manzaralı dairede Topaloğlu'nun ilk eşi Hasibe Topaloğlu oturuyor. Ancak söz konusu dairenin kirası 6 yıldır ödenmiyor. Sanatçı Topaloğlu hakkında defalarca alacak ve tahliye davası açıldı. Topaloğlu, borçlarını yeniden yapılandırmak üzere ilgili yasadan yararlanmak için müracaat etti. Yasaya göre, geçmiş yıllara ait biriken faizlerden vazgeçilerek sadece ana borç ödenebiliyor. İstendiği takdirde taksit de yapılabiliyor.

Kendisine bu imkân tanınmasına rağmen yasadan faydalanmak için sözleşme imzalamaya gelmeyen Topaloğlu, 2006 yılının Haziran ayında tahliye edildi. Ardından daire 3 bin 750 YTL üzerinden yeniden ihaleye çıkarıldı. Fakat kimse talip olmadı. Bedel bu kez 2 bin 900 YTL'ye çekildiyse de yine taliplisi çıkmadı. Son olarak bin 750 YTL üzerinden çıkılan son ihaleyi, bin 800 YTL ile Mustafa Topaloğlu'nun oğlu Çağlayan Topaloğlu kazandı. Kasım 2006'da sözleşme imzalandı, ancak kiralar yine ödenmiyor.

Mustafa Topaloğlu ise 2001 krizinin kurbanı olduğunu söylüyor. Sözleşmenin dolar üzerinden yapıldığına dikkat çekerek, "O zaman kur 500 bin lira idi. Devalüasyon yapıldı. 1 milyon lira oldu. Ben yapmadım, hükümet yaptı. Vatandaş zor durumda kaldı. Bunu telafi etmeleri lazımdı." diyor. Topaloğlu'na göre devlet dolar üzerinden sözleşme imzalayamaz. "Devlet açıkça suç işledi. Kanunsuzluk yapıldı." iddiasında bulunuyor. Topaloğlu, her şeye rağmen borcunu ödemek istediğini, ancak borcun bir türlü 'düzeltilmediğini' anlatıyor.

"Vakıf malı devletin babasının malı mı?" diye soran sanatçı, şöyle devam ediyor: "Vakıf benim, vakıf sensin. Ben de vakıfım, kendimi insanlara vakfetmişim. Bir Mustafa Topaloğlu kolay yetişmiyor. Bunca yıldır türkülerimle, şarkılarımla hizmet etmişim. Bugün bir 'Parmağında Yüzükler'i tüm Avrupa biliyor. Ülkeye her türlü hizmeti etmiş bir insanı zor durumda bırakıyorlar. Benim üzerimde bir tek çakmak kayıtlı değildir. Ödediğim vergilere baksınlar. Benim ödediğim vergileri hiçbir bakan dahi ödememiştir. Ehli vicdan, ehli insaf, Allah aşkı için şu durumu düzeltsinler de ödeyelim. Allah bizi öbür tarafa borçlu göndermesin."

Topaloğlu, oğlunun borcuyla ilgili sorulara ise "Borçlarını ödeyecek." diye cevap veriyor.

Zaman

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.