
Unutkanlığa beslenmeyle son verin
Beslenme düzeninizde bazı değişiklikler yaparak günlük hayatın getirdiği unutkanlığı yenmeniz mümkün
Uzmanlara göre zihinsel performansı artırmanın, unutkanlığı önlemenin çeşitli yolları var. Önce neden unutkan olmaya başladığınızı araştırın. Kullandığınız bazı ilaçlar, belleğinizde bir sıkıntı yapabilir. Bu konuyu doktorunuza da danışmanızda fayda var. Beslenme düzeninizde değişiklik yapın. Az yağlı yiyeceklere ağırlık verin. Bol meyve ve sebze yiyin. Zihinsel faaliyetinizi artırın. Bilim adamları beyinin sürekli egzersiz yapması gerektiğini vurguluyorlar.
BUNLARA DİKKAT
Demir eksikliği dikkat dağılmasına, konsantrasyon eksikliğine neden olur. Demirden zengin yiyecekler et, yumurta, kurubaklagiller, pekmez, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyvelere yer verilmelidir.
Hayvansal gıdalarda bulunan ve sinir hücrelerinin büyümesinde görev alan B12 vaitaminin eksik alınması unutkanlığa neden olur. B12 vitamini daha çok dana eti, süt ve süt ürünleri, peynir gibi besinlerde bulunur.
E vitamini beynin hassas yağlı dokularını korur.
Beyin fonksiyonlarınızı koruyan kayısı, kırmızı biber, ıspanak ve portakala beslenme listenizde daha çok yer verin.
Kahve zihni açar ve düşünmeyi kolaylaştırır. Ancak fazlası uykusuzluk, çarpıntı yapabilir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.