"Ünlü" Dekorasyon Mağazası Habitat Türkiye'de

"Ünlü" Dekorasyon Mağazası Habitat Türkiye'de

Modern ev mobilya ve aksesuarları alanında dünyanın “ünlü” mağazalarından Habitat, Türkiye'deki ilk mağazasını İstanbul'da açtı

İstanbul Doors ve Akın Gayrimenkul'ün iş birliğiyle kurulan A & D Limited ile Türk tüketicisiyle buluşan Habitat'ın, Şişli Addresİstanbul'daki mağazasının açılışı Habitat Üst Yöneticisi (CEO) Jens Nordahl ve Habitat Perakende Ortaklıkları Başkanı Karsten Friis Mondorf'un katılımıyla yapıldı.

Jens Nordahl, açılış öncesi düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok heyecanlı olduklarını ifade ederek, “Bu, Türkiye'deki ilk mağazamız. Bundan çok daha fazlasının geleceğini umuyoruz. Büyümek bizim için çok önemli” dedi.

Büyümeyi gerçekleştirmenin en iyi yolunun, mağazalar açmak olduğunu belirten Nordahl, “Biz artık Avrupa'da eski dünyada yaşıyoruz. Yeni dünya Çin, Türkiye ve Moskova gibi pazarlarda gelişiyor. Geleceğimizi bu yeni dünyanın bir parçası olarak görüyoruz” diye konuştu.

Nordahl, 1964 yılında kurulan ve ilk mağazası Londra'da açılan Habitat'ın, yaşam tarzı yarattığını, mobilya perakendecisi değil, “yaşam tarzı perakendecisi” olduğunu, bir moda şirketi gibi davrandığını ve koleksiyonlarını sürekli yenilediğini ifade etti.

Girdikleri pazarlarda o ülkelerin kültürlerinden çok etkilendiklerini dile getiren Nordahl, Türkiye'deki kültürel esintilerden faydalanarak bunu 1-2 yıl içinde tasarımlarına yansıtacaklarını, Türkiye'de hem modern hayat hem de islamın olmasının başka esintiler çıkarabileceğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Nordahl, başarılarını rakamlarla ölçmediklerini belirterek, “İngiltere'de 1960'larda patates yeniliyordu. Makarnayı İngiltere ile tanıştıran Habitat oldu. Ürünleri ile bunu yaptı” dedi.

Jens Nordahl, IKEA'nın sahibinin, uzun yıllar önce Borsa'da işlem gören Habitat'ı Borsa üzerinden satın aldığını, ancak IKEA ile Habitat'ın tamamen bağımsız şirketler olduğunu da söyledi.

GELİŞEN PAZARLAR BİZİ DAHA ÇOK HEYECANLANDIRIYOR

Habitat Perakende Ortaklıkları Başkanı Karsten Friis Mondorf da Habitat'ın 16 ülkede faaliyet gösterdiğini, bunlardan 12'sinde ortaklık operasyonları yürüttüğünü ifade ederek, “Gelişen pazarlar bizi daha çok heyecanlandırıyor. Türkiye ve Asya pazarları, büyümek anlamında bizim için çok önemli” diye konuştu.

Mondorf, 2 yıl önce Türkiye'nin, kendisinin “en öncelikli listesinde” yer almadığını, ancak ülkenin çok değiştiğini ve “inanılmaz” derecede heyecan verici olduğunu belirterek, “Türkiye'ye neden geldiğimiz aşikar. Türkiye'den heyecan duymuş durumdayız” dedi.

A & D Yönetim Kurulu Üyesi Levent Büyükuğur ise mağaza yatırımının 4 milyon YTL olduğunu belirterek, bir soru üzerine, 5 yılda 5 mağaza açma hedefleri bulunduğunu, bunlardan 3'ünün İstanbul, birinin Ankara, diğerinin de Güneyde olmasının planlandığını kaydetti.

A & D Yönetim Kurulu Üyesi Funda Akın da mağazadaki ürünlerin fiyatlarıyla ilgili olarak, pazarın gereksinimlerine göre ortakların belli sınırlarda kalabildiğini söyledi.

Verilen bilgiye göre, toplam bin 200 metre karelik alanda hizmet veren mağazada, mutfak aksesuarlarından nevresim takımlarına, aydınlatmalardan banyo ve bahçe ürünlerine kadar 3 bine yakın çeşitte 75 bin ürünün müşterilerin beğenisine sunulduğu bildirildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.