Ulusoy Rıza'dan vaz mı geçti?

Ulusoy Rıza'dan vaz mı geçti?

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un medyaya yaptığı açıklamalarla bildirdiği 'adayı' Rıza Epikmen'den vazgeçip kendini ortaya koyduğu ileri sürüldü.

Özkan Altıntaş-Türkiye Turizm

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy gazetelere ve TV'lere yaptığı açıklamarla adayı olduğunu bildirdiği Rıza Epikmen'den vazgeçerek kendisini ortaya koyduğu ileri sürüldü. Önce TGRT'de sonra Sabah gazetesinde yaptığı açıklamalarla "köyüme döneceğim" sözünden kısmen dönen Başaran Ulusoy'un "Dört dönemdir 'yeter' diyenler şimdi 'aday ol' diye bastırıyor" şeklindeki sözleri ile TÜRSAB başkanlığı için Rıza Epikmen'i aday göstermekten vazgeçtiğini ortaya  koyduğu belirtildi.

ADAYLAR ŞAŞIRDI

Başaran Ulusoy'un "gidiyorum" derken "kalıyorum" şeklini ima ederek kullandığı sözleri TÜRSAB acenteleri ve başkanlık adayları arasında şaşkınlık yarattı. TÜRSAB'ın 8 kasım seçimleri için hazırlanan başkanlık aday adayları ise Başaran Ulusoy'un bu tutumu karşısında "Rıza Epikmen'den ümidi kesti tekrar aday olmaya çalışıyor" şeklinde görüşlerini belirttiler.
Adaylardan bazıları "TÜRSAB'ın kavgaya değil birlik ve beraberliğe, istikrara ihtiyacı olduğu dönemde Ulusoy kafaları karıştırarak ne yapmak istiyor. TÜRSAB'ın koltuğunun bu kadar sıcak olduğunu bilmiyorduk. Ulusoy'un başkan adayı olmadığı halde 'hem gidiyorum', 'hem kalıyorum', 'buradayım', 'koltuğu kimseye bırakmam' şeklinde kendini ortaya atan tavırları demokrasiyi değil, baskıncı bir yöntemi göstermektedir. TÜRSAB'ın demokrasiye ne kadar ihtiyacı olduğu ve acentelerin yanlız bırakıldığı şimdi daha çok anlaşılıyor" dediler.


ADAYLAR KİMLER?


Bilindiği gibi TÜRSAB Başkanlığı için Semih Selimoğlu (Ekinoks Travel),  AydınYaylacıklar (Storm Tour), Rıza Epikmen (Trans Orient) ve henüz başkanlığını "Daha erken" deyerek deklare etmeyen ve çalışmalarını sürdüren İskender Çayla (Retur Travel) adları açıklanmıştı. Bu arada TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy "Benim adayım Rıza Epikmen" diyerek tüm seyahat acentelerine yönelik bir duyuru yapımış ve daha sonra İstanbul'da bir toplantı yapmıştı.


ULUSOY'UN ANADOLU TOPLANTILARINA İPTAL


Öte yandan daha önceden duyurulduğu gibi Başaran Ulusoy'un Rıza Epikmen'le birlikte çıkacağı Anadolu'daki seyahat acenteleri ile yapacağı seçim toplantılarını iptal ettiği bildirildi. Acentelere gönderilen toplantı talimatında "Sezon ortasında kimseyi toplantıya götüremeyiz" şeklinde gelen cevapların ve bölgelerde yapılan toplantılara katılımın çok az olması nedeniyle toplantıların iptal edildiği ileri sürüldü.

 

SABAH GAZETESİNDE: HEM GİDİYORUM, HEM KALIYORUM


Sabah gazetesinde Hacer Gemici'nin yaptığı röprtajda TÜRSAB Başkanlığı için "gizli niyetini" açıklayan Başaran Ulusoy'un koltuğu bırakmayacağı mesajları veriliyor.

Başaran Ulusoy ile yapılan röportaj şöyle:

 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), kasım ayında yeni başkanını seçecek. Dört dönemdir birliğin başkanlığını üstlenen Başaran Ulusoy, çok önceden bu yıl aday olmayacağını açıkladı. 8 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Ulusoy'un erken aldığı bu karar sektörü de şaşırttı. "Yeter çok durdun diyenler şimdi gitme aday ol diye bastırıyor" diyen Başkan Ulusoy, ayrılmakta kararlı görünüyor.


Ulusoy, "9 Kasım'da görevi bırakacağım. Ben kararımı verdim. Zamanında çekilmeyi bilmek lazım" diyor. Seçimden önce 8 yıl boyunca yaptıklarını anlatan Ulusoy, Kuşadası'nda 2009 yılında devreye girecek olan kongre merkezi, Kütahya'daki oteli somut örnekler olarak sunuyor. Bu yatırımlar için TÜRSAB'tan bir kuruş çıkmadığını dile getiren Ulusoy, "Benim gelirlerim 1.5 milyon YTL. Giderim ise 2.5 milyon YTL. Bu aradaki fark sponsorlardan geliyor. İyi projelere, kurumlar para aktarmaktan çekinmiyor. Ben her yıl 1 milyon YTL'yi nereden bulacağım diye çabalıyorum" değerlendirmesinde bulunuyor.

 

CAMİANIN DEDİĞİ OLUR'


Ulusoy, ısrarla başkanlık için aday olmayacağını açıklasa da 'aday ol' baskısına ne kadar direneceği konusunda çok net değil. Nitekim, "Ya çok fazla aday ol yönünde istek gelirse, çekilme kararınız geçerli olacak mı" sorumuza Ulusoy, "Şu an için kararlıyım. Ama tabii ki camianın dediği olur" yanıtını veriyor. 24 saat boyunca görevinin başında olduğunu anlatan ve bu 8 yılda yorulduğunu da ifade eden Ulusoy, sözlerine şöyle devam ediyor: "Bu dönemde ailem, amcalarım bana çok destek oldu. Ben iki şeyle kavga etmemeyi öğrendim. Devletle ve damatla kavga edilmez. 1999 yılında 'Aynı yolda omuz omuza' diye bir kitapçık bastırdım ve neler yapacağımı sıraladım. Şimdi bakıyorum de ne yapmak istediysem yapmışım. Keşke şunu da yapsaydım dediğim bir şey olmadı. Hepsini başardım. Ben ülkemi seviyorum. Benim ülkem çok güzel, sevgilisi güzel olanın gözüne uyku girmezmiş, benim sevgilim çok güzel. Gözüme uyku girmiyor."




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.