Ücretsiz aşçılık dersleri

Ücretsiz aşçılık dersleri

Türk Kadınlar Birliği Şişli Şube Başkan’ı Ersin Özütürk; Şişlili hanımlarını, proje üretebilmeleri için derneğe üye olmaya davet ediyor. Ersin Özütürk gazetemizin Genel Müdürü Memnune Boduroğlu’na açıklamalarda bulundu.

“ATATÜRK’ÜN EMRİ İLE KURULDU”

Türk Kadınlar Birliği; Atatürk’ün emri ile kurulan ilk kadın sivil toplum örgütü. Yardım derneği değil esasında kadının üretime geçmesi, proje üretmesine yönelik. Çocuk okutuyoruz bu mutfağımızla kadını üretime katıyoruz, bilgilendirme yapıyoruz yani çok büyük bir projeye imza atamadık. Biz Şişli şubesiyiz İstanbul’da 8 şube var bütün Anadolu’da 68 şube var, en eski sivil toplum örgütüyüz ama genişleyemedik. 3 bin civarında üye var. Maalesef kimse bilmiyor demek ki gerektiği kadar ulaşamıyoruz herkese o yüzden az kaldık

“KURSLARIMIZDA SERTİFİKA VERİYORUZ”

Şimdi bu mutfakta hocamızın sertifika verme yetkisi var, yani buraya gelen kolunda bir bilezik ile yani meslek ile çıkabiliyor. Burada fakir mahallelerinden gelen insanlara yardımcı oluyoruz. Bizim özellikle söylemek istediğimiz bir şey var; buraya bizden daha genç arkadaşları çekebilmek. Farkındaysanız yaşımız ilerledi bu yüzden yerimizi yeni kuşağa bırakmalıyız.

Nefure Kaydı Aşçı

“AŞÇILIK FUARINA KATILACAKLAR”

İnsanları sıfırdan alıyorum, aşçılıkla ilgili ne varsa, yöresel veya dünya yemeklerini öğretiyorum bunun yanı sıra herkesin bir yeteneği vardır, bu yeteneği ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Bunun sonunda belge veriyoruz bu belge iş sahibi olabiliyorlar. Tamamen ücretsiz bir mutfak sadece malzeme ücretlerini karşılıyor kursiyerler. Önce ben yapıyorum sonra onlara öğretiyorum. Kendi yeteneklerini ortaya çıkarıyorlar.  Şu anda 60 öğrencimiz var. Aşçılık fuarında seneye yarışmacı olarak katılacaklar şimdi hedefim bir sponsor bulup bu yarışmaya katılacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.