Tuzla'da Çete Operasyonu

Tuzla'da Çete Operasyonu

Tuzla'da düzenlenen operasyonda, çeşitli suçlara karıştıkları öne sürülen bir şebekenin elebaşı ile 4 üyesi yakalandı.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu, liderliğini Cengiz S'nin yaptığı belirtilen bir organize suç örgütünün Tuzla ve beldelerinde ''nitelikli yağma'', ''dolandırıcılık'', ''emniyeti suistimal'', ''zorla çek-senet imzalatma'' ve ''6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek'' suçlarına karıştıkları belirlendi.

Bu tespit üzerine takibe alınan şüphelilerin yakalanması için jandarma ekipleri, 6 ay süreyle yaptıkları istihbarat çalışmaları ile teknik takibin ardından operasyona başladı.

Tuzla Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama kararı doğrultusunda, jandarma ekipleri tarafından 3 gün önce sabah saatlerinde 6 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, örgüt elebaşı olduğu öne sürülen Cengiz S. ile örgüt üyesi oldukları belirtilen Saim S, Mehmet Şefik S, Yasin S. ve Mahmut S. gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 15 gram eroin, 240 adet Ecstasy ve 49 adet Captagon marka hap, biri kuru sıkı 2 adet tabanca ve bu tabancalara ait şarjörler ele geçirildi.

Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.