Turkuaz Operasyonu

Turkuaz Operasyonu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 40 yabancı uyruklu bayanın pasaportlarına el koyarak zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 16 kişi, adliyeye sevk edildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 40 yabancı uyruklu bayanın pasaportlarına el koyarak zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 16 kişi, adliyeye sevk edildi. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir emniyet amiri de olayla ilgili bağlantısı olduğu gerekçesiyle açığa alındı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 16 Mart 2007 tarihinde yapılan "Turkuaz 1-2" fuhuş operasyonunun ardından, 2 gün önce operasyonun devamı olarak "Turkuaz 3-4" operasyonu gerçekleştirildi. "Sınırı aşan insan ticareti" kapsamında değerlendirilen fuhuş operasyonunda örgütlü olarak fuhuş amaçlı insan ticareti yaptığı ileri sürülen ve liderliğini Z.Ö. (Ş) ve S.D.'nin yaptığı örgüt üyelerine ait otellere eş zamanlı olarak 40 ayrı noktaya operasyon düzenlendi. Operasyonda 40 yabancı uyruklu kadın fuhuş yaparken yakalanırken, Z.Ö. (49), F.E. (36), E.S. (36), M.U. (41), M.A. (29), B.K. (26), R.Ş. (56), T.A. (36), E.B. (29), R.A. (57), A.Y. (43), M.A.S. (40), S.D. (43), Z.Ş.Y. (49) ve H.G. (35) isimli şahıslar da gözaltına alındı. Şahısların otel, işyeri ve evlerinde yapılan aramada, 2 adet tabanca, yabancı uyruklu bayanların isimlerinin ve telefonlarının yazılı olduğu liste, 3 adet yabancı bayanlara ait el konulan ve kasada kilitli bulunan pasaport,havale dekontları, yurt dışı para gönderme dekontları, Rambo tabir edilen bıçak, 14 adet yabancı uyruklu bayanlarla irtibat kurulduğu ileri sürülen cep telefonu ele geçirildi.

Operasyon kapsamında ayrıca, Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir emniyet amiri de olayla bağlantısı olduğu iddiasıyla açığa alındı. Emniyet amiri hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Gözaltına alınan 16 zanlı, "örgütlü olarak fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak, fuhuşa aracılık ve yer temin etmek" suçlarından bugün Marmaris Adliyesi'ne sevk edildi.
İfadelerinde pasaportlarına el konularak zorla fuhuş yaptırıldığını söyleyen yabancı uyruklu kadınların ise, yasal işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilecekleri öğrenildi.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.