Türkler kardeş ama sonuna dek direniriz

Türkler kardeş ama sonuna dek direniriz

K. Iraklı Kürtler "Operasyon çılgınlık olur. En çok Türkiye zarar görür" diyor ve soruyorlar: Türk askeri PKK'lı ile sivil halkı nasıl ayırt edecek..

K. Iraklı Kürtler "Operasyon çılgınlık olur. En çok Türkiye zarar görür" diyor ve soruyorlar: Türk askeri PKK'lı ile sivil halkı nasıl ayırt edecek..
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi harekât yaptığı iddialarıyla "tansiyonun" bir anda daha da ısındığı Kuzey Irak'tayız. Ancak bu kez TSK'nın Kuzey Irak'ta konuşlandırılan birliklerinde tanklar hareketlenmiş, sahra çadırları şimdiden kurulmuş. Peşmergenin gözü sınıra yığınak yapan mehmetçikte. Kuzey Irak köylüsü ise olası bir operasyondan Türkiye'nin zarar göreceğini, Kürtler ile Türkler arasındaki düşmanlığın artacağını savunuyor.

8 gözaltı
Kuzey Irak'ta hava "TSK'nın sınır ötesi harekâtı" başlattığı yönündeki haberlerle daha da ısınmış. İleri sınır karakollarındaki hareketlilik il anda göze çarpan. Bir süre öncesine kadar sürekli sabit tutulan tanklar artık, bölgede tur atıyor. Bamerni kasabasındaki havaalanında konuşlandırılan çok sayıda tank da stratejik noktalara kaydırılmış. Halkta korku ya da panik yok. Sokakta, kahvede konuştuğumuz Kuzey Iraklılar'ın ortak düşüncesi ise sınır ötesi operasyonun çılgınlık olacağı yönünde. Bundan en çok Türkiye'nin zarar göreceğini belirterek "Kürtler ile Türkler arasında çok büyük bir düşmanlık başlar. Kürtler de Türkler de kardeşimizdir. Türkiye kürtlerin kazanımlarını engellemeye çalışırsa buna karşı sonuna kadar direniriz" diye konuşuyorlar. Kanimasi kasabasının sınır köylerinde yaşayanlar, "Türk askeri, PKK'lı ile sivil halk arasındaki ayrımı nasıl yapacak" diye soruyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.