TÜRKİYE’DE MOTOSİKLET ATLANMIŞ

TÜRKİYE’DE MOTOSİKLET ATLANMIŞ

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Başkanı Ali Erokan Karakoç gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karakoç; “Türkiye’de 2004 yılından itibaren motosiklet algısı başladı. Az yakıt tüketen, bireysel manada özgür olabildiğiniz, trafikte az yer kaplay

DÜNYA ÖRNEK ALMALI
Türkiye genelinde motosiklet kullanıcılarının hızla arttığını, buna oranla hala motorları park edecek alanlar olmadığını ifade eden Koç, bu konu hakkında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “Gerek Avrupa ülkelerine gerek Güneydoğu Asya ülkelerine gittiğimizde bizi en çok etkileyen şey insanların istasyonlarda bisikletlerini ya da motosikletlerini bıraktıkları alanların olması. İnsanlar evlerinden çıkıyor, metro istasyonuna gidiyor ve bisikletini ya da motosikletini kilitliyor.

YAPICI DAVRANILMALI
Motosiklet özgür bir taşıt olduğu için sürücü kaldırıma bırakıyor ve o gün bir uygulama yoksa kimse bir şey demiyor ama ertesi gün ceza kesiliyor. Motosiklet kullanıcısına belki bomboş bir yere park ettiği için para vermek zor gelebilir. Daha yapıcı bir şekilde davranarak motosikletinizi güvenli bir şekilde emniyete alabileceğiniz park yeri olabilir, ekipmanınızı koyabileceğiniz kilitli çelik dolaplar olabilir. İki saat için otomobilden 5 lira para alınıyorsa, motosikletten 1-2 lira alınabilir. Bu alanların düzenlenmesi, güvenliğin olması, mont ve kaskın konabileceği dolaplar için ilgili mercilerin teröre karşı önlem alınması gerekebilir.

AVM’LERDE DÜZENLEME YAPILMALI
Şişli, bünyesinde birçok alışveriş merkezi bulunan semtlerden biridir. Bazı alışveriş merkezleri motosikletler için park alanları tahsis etmiş olabilir ama o alanda da bir düzenleme yapılması gerekiyor. Aynı zamanda evlere servis yapan restoranların motorları var. Çocuklar sürekli girip çıkıyorlar, onlarında düzenlenmesi gerekiyor. Kask ve montum var, motorumun üzerinde bunun için çanta olmayabilir. Onları bırakıp içeriye girmek mümkün değil. Elinizde gitseniz güvenlikten geçerken zorlanıyorsunuz. Hepsinin bu çerçevede ele alınması gerekiyor.

TRAFİĞİN YOĞUNLUĞU AZALIR
İnsanlar artık motosiklet tanınıyor, park edeceğim alanlarda var, bugün arabamla çıkmayayım diyeceklerdir. Trafiğe baktığınızda arabanın içinde bir kişi gidiyor. O kişi motosiklette kullanabilir. O kişinin motosiklet kullanması demek, 1500 cc lik bir motor yerine 200 cc lik motorun trafiğe çıkması demektir. Kullanılan yakıt, salınan zehirli gazlar, trafik yoğunluğu azalacak, zaman kazanılacaktır. Tamamen algıyla alakalıdır.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.