Türkiye en zengin plato

Türkiye en zengin plato

Haziran'da İstanbul'da çekilen 2 dizi film rağbet görünce Hindistan'ın Bollywood'u Türkiye'yi güzel çekim yapabilinecek favori yerler arasına koydu.

Dünyanın en çok film üreten sektörü olarak bilinen Hindistan'ın Bollywood'u Türkiye'yi güzel çekim yapabilinecek favori yerler arasına koydu. Hindistan'ın ünlü dizi film yapımcılarından Ekta Kapoor'un Haziran ayında İstanbul'da çektiği 2 dizi bölümünün büyük rağbet görmesi senede 900'ü aşkın film çeviren Hindistan'ın Hollywood'u Bollywood'un yönünü İstanbul'a çevirdi. Ekta Kapoor Hindistan'da yaptığı basın açıklamalarında Türkiye'de çektiği dizilerin büyük ilgi gördüğünü ve kendisinin de çekimlerde büyük zevk aldığını dile getirdi.



2007 başlarında Hindistan'da hit olan "Guru" filmi de İstanbul'da çekilmişti. Filmin yapımcısı Mani Ratnam filminde Bollywood'un en meşhur isimleri Abhishkek Bachchan ve Mallika Serawat'ı oynatmıştı. Meşhur Hintli yapımcılardan Suniel Shetty ise, baştan sona Türkiye'de çekilecek bir film hazırlığında olduklarını açıkladı. Shetty filmin isminin "Mission İstanbul" olacağını ve Hint ve Türk hükümetlerinin film çekimlerinde kendilerine yardımcı olacaklarını ifade etti.

 

Bollywood yıldızları Bobby Deol ve Kangana Ranaut Bombay'da yaptıkları açıklamada, Roshan adlı filmin müziklerini İstanbul'da çekerken Türkiye'ye aşık olduklarını söyledi. Yönetmen Samir Karnik eskiden Bollywood filmlerinde en çok tercih edilen ülkelerin başında İsviçre gibi Avrupa ülkeleri gelmekte iken bunun bu seneden sonra Türkiye olacağını vurguladı

 

2006 yılı sonunda Hindistan'da temaslarda bulunan Turizm ve Kültür Bakanı Atilla Koç, Hintli meslektaşı Ambika Soni ile mutabakat zaptı imzalayarak iki ülkenin film çekimleri dahil bir çok turistik tanıtımda birbirine destek verme sözü vermişti



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.