Türk Sanat Müziği şöleni

Türk Sanat Müziği şöleni

Türkiye’nin turizmde parlayan yıldızı İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Türk Müziği’ne hasret olanlar Zeki Çetin’le Maltepe Şato Pınar'da buluşuyor.

Türkiye’nin turizmde parlayan yıldızı İstanbul’un Anadolu Yakası’nda gerçek Türk Sanat Müziği’ne hasret olanlar Zeki Çetin’in Maltepe’deki Şato Pınar Restoran’ında buluşuyor.
Toplam 68 oteli ve 10 bini aşkın yatağı ile İstanbul turizminin yüzde 8’ine sahip bulunan Anadolu Yakası’nda 1200 metrekare kapalı alanı, üç katlı marmara ve Adalara hakim manzarası ile turizm sektörünün gözdesi oluyor. Artık turizmciler müşterilerin gerçek Türk gazino yaşamını sunmak istediklerinde Maltepe Şato Pınar’ı tercih ediyorlar.


Türk Sanat Müziği'ne yıllarını veren Zeki Çetin


Şato Pınar’ın sahibi yılların sanatçısı Zeki Çetin, “Türk turizmine Türk Sanat Müziği ve usta aşçılarmızın hazırladığı eşsiz balık mönümüzle hizmet ediyoruz” dedi.




Zeki Çetin ve 87 yaşındaki anne Mesrure Oral birlikte söylediler


ANA- OĞUL BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEDİLER
Geçtiğimiz günlerde Zeki Çetin’in annesi Mesrure Oral 87. yaşını oğlunun sahne aldığı Şato Pınar’da kutladı. Oğluyla birlikte sahneye çıkan Mesrure Oral, “Bir ihtimal daha var”adlı şarkıyı oğluyla birlikte söyledi. Ancak şarkının nakatar bölümlerinde “... o da ölmek mi dersin” yerine “ ...o da sevmek mi dersin” diyerek 87 yaşına rağmen içindeki yaşam sevincini ortaya koydu. Zeki Çetin şarkıdan sonra annesinin elini öptü.


Zeki Çetin, Sen hala genç kız gibisin diyerek annesinin elini öptü

Arkasından oğluyla birlikte rahmetli eşinin en çok sevdiği şarkı olan “seheryeli gibisin” adlı şarkıyı alkışlarla seslendirdi. Daha  sonra ise oğluyla birlikte 87. yaş günü pastasını üfleyerek “Evlatlarım yanımda, sevdiklerim yanımda sevinçten uçuyorum 90. yaşında hepenizden tek bir hediye istiyorum. Birer öpücük” dedi. Daha sonra ise salondakilerle birlikte “Dönülmez akşamın ufundayım” adlı şarkıyı söylediler.


Bir ihtimal daha var o da sevmek mi dersin


Annenin sevdiklerinle 87.yaş günü pastası


DOĞUM GÜNLERİNİN KUTLAMA  YERİ ŞATO PINAR
Şato Pınar’da her gece pastalar kesiliyor, mumlar üfleniyor ve unutlmayan şarkılar hep birlikte söyleniyor. Zeki Çetin’in şarkılarıyla doğum günü kutlayanlar, nişanlananlar veya özel günün yaşamak isteyenler Şatı Pınar’da buluşuyor.

 


Zeki Çetin hem şarkı söyleyen hem de espri yapan bir sanatçı


Şato Pınar’da erken saatlerde önce fasıl başlıyor, Türk Sanat Müziği’nin gönlümüzde yer eden sevilen eserlerinden oluşan bir demet sunumuyor. Yemek yerken konuklar müziğin büyülü nağmeleriyle kendilerinden geçiyorlar.

 

Daha sonra sahneye Türk Sanat Müziği’ni hakkıyla icra eden ve rahmetli Zeki Müren’in sesini kıskandığı, Bülent Ersoy’un ise “Türk Sanat Müziğine doyuruyor” dediği Zeki Çetin geliyor. Konuklarına hem müzik ziyafeti veriyor, hemde Şato Restoran’ın mutfağının özel ürünlerini sunuyor.

 


Amerika'dan gelen eczacı Perihan Bayraktar'ın doğum günü Şato Pınar'da neşe içinde kutlandı. Cüneyt Gürcan (avukat), Nur Banu Alagüneli (Tasarımcı), Perihan Bayraktar, Özgü Gönül Karahasan (Öğretmen), Reşit Ezer (Mimar), Yasemin Akın (Çocuk Doktoru)


İstanbul’da geleneksel gazino yaşamını yıllardır Şato Pınar Restoran’da genç sanatçılara sahne vererek sürdüren, Türk Sanat Müziği’ne verdiği hizmetlerle tüm sanatçıların gözdesi olan Zeki Çetin’in Şato Pınar’da Türk Sanat Müziği’nin genç sesi Gökhan Sezen sahne alıyor. 


Zeki Çetin ustalığını her şankıda gösteriyor


ALTIN SES BİRİNCİLİĞİNDEN BU YANA
1968 yılında Hafta Sonu Gazetesinin Altın Ses yarışmasını kazanıp sektöre ses sanatçısı olarak giren ondan önce de bu sektörün iyi müşterisi olan Zeki Çetin şunları anlattı:.

“14 yıl başkalarının işletmeciliğindeki lokallerde ses sanatçısı olarak çalıştım. Neler yapılıp nelerin yapılmaması gerektiğini saptadım.

1982 yılında Caddebostan Pınar Restoran’ı aldım. 20 yıldır da kendi lokalimde gerçek Türk Sanat Musikisi severlerin hizmetindeyim. Yaptığım hizmet yanlış olmamalı ki 54 metrekare o küçücük mütevazı lokalimiz Türk Sanat Musikisinin gerçek sahiplerinin büyük destek ve hoş görüsü ile bugünkü 1200 metrekare kapalı alanı olan Maltepe Şato Pınar’ı  yarattı. Caddebostan Pınar artık küçük gelmeye, bugünün şartlarına göre ekonomik olmamaya başladı. Fasıl ve Türk sanat müziği programlarımızı cuma cumartesi günleri Maltepe Şato Pınar’ın 2.katında yapmaya başladık. İlerde ekonomi düzelirse, biz de haftanın günlerini yükseltiriz..”



Bülent bey nişanlısıyla çok mutluydu


ŞATO PINAR RESTORAN
Maltepe Sahil Yolu'nda Maltepe'nin hemen girişinde yer alan Şato Pınar, Anadolu yakasının en gözde restoranlarından. Sedef Adası'ndan Yeşilköy'e uzanan bir panoramaya hakim mekan, Türk Sanat Müziği'nin güçlü seslerinden Zeki Çetin'e ait.

 

Üç katlı olan Şato Pınar'ın her katında ayrı bölümler var : Girişte pizza, makarna gibi hafif yemekler bulabileceğiniz bir cafe, orta katında deniz mahsullerini tadabileceğiniz bir restoran ve üst katıda gruplara ayrılmış bir diğer restoran. Birinci kattada kışın 250, yazın 400 kişiye kadar nişan, düğün, şirket yemeklerinizi, her türlü toplantılarınız ve balık , deniz ürünlerine ayırdığınız öğle ve akşam yemekleriniz için de tercih edebilirsiniz. İkinci katında Cuma, Cumartesi geceleri Fasıl ve ardından Zeki Çetin'i Türk Sanat müziğinin seçkin eserleriyle dinleyerek keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

 

 "Denizde ne varsa bizde var " sloganıyla yola çıkan zengin menünün spesiyaliteleri ise Karides salata , Vatandaş salata, Pınar Güveç, Pınar pane, Kalamar Dolma, Balık Kokoreç, Deniz Mahsulleri Krepte, Balık Köfte Izgara, Midye Sote Köri Soslu, Kalamar Izgara Soya Soslu , Portakal Sufle. Her gün 12.00-24.00 saatleri arasında hizmet veren mekanda kredi kartları geçiyor, park yeri mevcut. Unutmadan Pazar günleri brunch da veriliyor.


ŞATO PINAR

Turgut Özal Bulvarı No: 59 Maltepe İstanbul

Tel : 0 216 442 00 00


Özkan Altıntaş-Türkiye Turizm


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.