'Türk askeri hiç böyle gelmemişti'

'Türk askeri hiç böyle gelmemişti'

New York Times'a konuşan Peşmerge komutanı Halid Sindi, Türkiye’nin Irak sınırına yaptığı yığınak için ”Allah aşkına hiç böyle gelmemişlerdi” dedi. Dev Türk bayrağından rahatsız olan pasaport görevlisi ise “Üstelik gece de aydınlat

Türkiye’yi il il dolaşan New York Times muhabirini Sabrina Tavernise, bu kez Türkiye-Irak sınırına geçti. Sınırın iki tarafında da röportajlar yapan New York Times muhabirine, peşmergelerden ilginç bir yorum geldi.

Peşmergelerin Türk sınırındaki asker ve tank hareketlerini bir aydan fazla süredir Karavela köyünden izlediği belirtilen haberde, bir Peşmerge komutanı olduğu bildirilen Halid Sindi’nin Türk askeri için, “Allah aşkına hiç böyle gelmemişlerdi” sözleri aktarıldı.

Haberde Sindi’nin, “Eğer bunun normal bir tatbikat olduğunu söylüyorlarsa neden sınıra bu kadar yakın yapıyorlar? Türkiye bizi tehdit ediyor, bu çok açık” dediği de kaydedildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Nisan ayında yaptığı konuşmasında Kuzey Irak’ta, Irak değil Kürt bayrakları asıldığını söylediği hatırlatılan haberde, Habur’un Irak tarafındaki bir pasaport görevlisinin sözlerine de yer verildi.

DEV TÜRK BAYRAĞI RAHATSIZ ETTİ

Gazeteye konuşan Rafi Gorogisyan isimli pasaport görevlisi, Irak tarafındaki Kürt bayrağına karşın sınırın Türkiye tarafına kısa bir süre önce dev bir Türk bayrağı dikildiğini belirterek, gazeteye göre öfkeyle, “Üstelik gece de aydınlatıyorlar” dedi.

Kürtlerin şimdi daha büyük bir bayrak hazırladığını söyleyen Gorogisyan, “Kürdistan bayrağından nefret ediyorlar. Ederlerse etsinler, ben onlardan daha çok nefret ediyorum” diye konuştu.

Şırnak’taki bir görevlinin sözleri de aktarılan haberde, Türk görevlinin, “Meksika’nın ABD’nin bir parçası olduğunu ve ayrılmak istediğini düşünün. Miami’ye saldırdıklarını, Amerikalıları öldürdüklerini. Bu sorunu çözmek kolay değil” dediği kaydedildi.

SINIR ÖTESİ İHTİMALİ ABD’Yİ ZOR DURUMDA BIRAKTI

Türkiye’nin Kuzey Irak’a müdahale etme ihtimalinin Amerika’yı zor durumda bıraktığı değerlendirmesi de yapılan haberde, Kürtlerin Amerikalılar için Irak’ta en güvenilir ortak olduğu, NATO üyesi Türkiye’nin ise ABD’ye Irak’ta kullanması için bir havaalanı verdiği kaydedildi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.