Turgutreis Aspat'ta Açık Hava Müzesi

Turgutreis Aspat'ta Açık Hava Müzesi

Dünyanın farklı ülkelerinden de ünlü sanatçıların katıldığı Açık Hava Müzesi sanat kampında Japon ve Alman heykeltraşlarda yer alıyor.

Turistik beldelerden Turgutreis, bu yıl 5.kez Uluslararası Açık Hava Resim ve Taş Heykel Sempozyumu’na ev sahipliği yapıyor. Dünyanın farklı ülkelerinden de ünlü sanatçıların katıldığı sanat kampında Japon ve Alman heykeltraşlarda yer alıyor. Turgutreis Aspat Koyu’nda 20 gün sürecek olan sanat kampını, ilk bir haftada 1000’e yakın sanatsever gezerken, eserler beğeni topluyor.



Açık havada heykellere ve resimlere hayat veren tamamı profesör olan ve yıllarca üniversitelerde eğitimler veren 13 sanatçının el emeği eserleri büyük beğeni toplarken, cennet Aspat Koyu’nda 2013 yılında Türkiye’nin ilk Açık Hava Resim ve Taş Heykel Müzesi’nin açılması hedefleniyor.

 

Aspat Termera Resort Otel ev sahipliğinde bu yıl 5. kez düzenlenen Uluslararası Açık Hava Resim ve Heykel Sempozyumu yurt dışındanda heykel sanatçılarının katılımıyla sanat kampı havasında geçiyor. Japon Heykel sanatçısı Yoshimi Hashimoto, Alman Susanne Specht, Türkiye’den ödüllü sanatçı Zafer Gençaydın, ünlü heykeltıraş Meriç Hızal gibi isimlerinde yer aldığı sanat kampında tüm eserler 11 Ağustos’ta Aspat Koyu’nda sergilenecek. Hedeflerinin 2013 yılında Turgutreis’te Türkiye’nin ilk Açık Hava Resim ve Taş Heykel Müzesi’ni açmak olduğunu belirten Aspat Termera Resort Otel Sahibi Ankaralı İş Adamı Murat Balkan “ Her yıl Türkiye ve yurt dışından önemli sanatçıları Turgutreis’te bir araya getiriyoruz. Bu yıl Japon ve Alman sanatçıların katılımı kampa renk katarken, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen sanatseverler eserlere büyük ilgi gösteriyor. Bu sene Aspat Koyu’nda toplam eser sayımız 60’a ulaşacak. 2013 yılında ise bu sayı 150’ye çıkacak. Turgutreis’e Türkiye’nin ilk Açık Hava Resim ve Heykel Müzesi’ni kazandıracağız, bu sayede beldeye çok sayıda yabancı turist gelecek, ülke ekonomimiz kazanacak” dedi.

 



Yazgan “ Heykeller T urgutreis’te hayat bulacak “  Turgutreis’in sadece güneş, deniz ile değil tarih ve sanatla da iç içe olduğunu belirten Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan “ Her yıl dünyanın farklı ülkelerinden gelen heykeltıraşlar ve ressamlar Turgutreis’te sanat için buluşuyorlar. Bir ay boyunca beldede kamp yapan sanatçılar, ortaya muhteşem eserler çıkarıyorlar. Yabancı turistlerde eserleri görmek için Aspat Koyu’na akın ediyorlar. Bizler ilk önce 5 yıldır düzenli olarak bu sanat organizasyonunu yapan Sayın Murat Balkan’a teşekkür ederek, tüm Yarımada halkının Aspat açık hava sanat kampını ziyaret etmelerini dilerim” dedi. 




Derya Duysak-Türkiye Turizm




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.