Tuncay UEFA’ya konuştu

Tuncay UEFA’ya konuştu

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Tuncay Şanlı, milli takımın Bosna-Hersek ile yapacağı maç öncesi UEFA'nın resmi internet sitesine ilginç açıklamalarda bulundu.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) resmi internet sitesi uefa.com'un ilk sayfasında yer alan haberde, ''Tuncay yeni bir sayfa açmaya hazır'' başlığı kullanılırken, transferiyle ilgili Tuncay'ın ifadelerine de yer verildi. Tuncay Şanlı'nın 2 Haziran Cumartesi günü (A) Milli Takım'ın yapacağı Bosna-Hersek maçının ardından yurtdışına gitmek için uzun uzun düşüneceğini yazan internet sitesi, ünlü futbolcunun, Fenerbahçe'ye 2002 yılında katılmasının ardından 3 kez şampiyonluk sevinci yaşadığının altını çizdi. Tuncay'ın Turkcell Süper Lig'de kanıtlayacağı çok bir şey kalmadığını ifade eden uefa.com editörleri, yıldız futbolcunun, ''Transfer benim için birinci öncelikli bir konu değil. Önümüzde Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun ardından milli takımın Bosna-Hersek ile yapacağı zorlu maç var. Bosna Hersek maçının ardından daha bir rahatlamış olarak oturup, geleceğimle ilgili sağlıklı bir karar vereceğim. Şunu kabul etmeliyim, evet, ben yurtdışında oynamak istiyorum. Bu benim kişisel arzum'' sözlerine yer verdi.

Tuncay, internet sitesine, ''Geçmişte bazı hatalar yapmıştım, fakat beni eleştiren insanları dinleyerek bu hatalarımı telafi ettim. Benim en büyük özelliğim, kalbim ve arzumla savaşma azmim. Eğer sahada kalbimi ortaya koyarak mücadele ediyorsam ben takımın adına üzerime düşeni yaptığıma inanıyorum'' açıklamasını yaptı. Ay-yıldızlı futbolcunun hırsı ve isteğiyle hem Fenerbahçe'yi hem de milli takımı zirveye taşıdığını kaydeden internet sitesinde Tuncay, ''Yurtdışında oynarsanız, futbolunuzu geliştirebilir, yeni bir dil öğrenebilir ve farklı kültürleri tecrübe edebilirsiniz. Avrupa'da oynamadığım için bunu anlatmak gerçekten zor. Avrupa'ya gidersem, orada bu zorluklarla mücadele edeceğim, eğer gidebilirsem...'' dedi. Tuncay'ın 41 milli maçta 13 gol attığını yazan internet sitesi, 2004 yılında Fenerbahçe'nin Manchester United'ı 3-0 yendiği maçı hatırlatarak, bu karşılaşmanın gollerini 25 yaşındaki golcü futbolcunun attığını ve bu gollerle Avrupa'nın dikkatini çektiğini kaydetti.

A.A


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.