TRT'de Keşif Tutkusu yarışması

TRT'de Keşif Tutkusu yarışması

TRT Eylül ayında Keşif Tutkusu programını yayımlamaya başlıyor. Programda hem yarışma hem de doğal güzellikleri görme imkanı yer alıyor

Kurulduğu yıllardan beri hazırladığı çok çeşitli program ve gerçekleştirdiği yayınlarla Türk turizmine paha biçilmez katkılar sağlayan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu -TRT Eylül ayında Keşif Tutkusu programını yayımlamaya başlıyor. Programda hem yarışma hem de doğal güzellikleri görme imkanı yer alıyor.


Türkiye Radyo Televizyon Kurumu -TRT Eylül ayında yeni bir yarışma programıyla izleyicisinin karşısına çıkacak. "Keşif Tutkusu "nun çekimleri Edirne'den Kars'a kadar Türkiye'nin görülmeye, gezilmeye ve bilinmeye değer yörelerinde yapılacak. 

 

Türkiye'nin kültür mirasını izleyiciye tanıtmak amacını taşıdığı ifade edilen program TRT-2'de yayımlanacak.

 

Yarışma 3 aşamadan oluşacak


Yarışmacıların ikamet ettiği bölgeden farklı bir yöredeki kültürel ve doğal zenginlikleri keşfedecekleri program üç aşamadan oluşacak.


Yörelere ilişkin efsaneler ve ilginç öykülerin de ekrana geleceği yarışmanın ilk aşamasında yarışmacılar sorular yoluyla elde ettikleri ip uçlarının yardımıyla ilk hedefe ulaşmaya çalışacak.


Sorular, ipuçları ve cevaplar yarışmanın ikinci aşamasında da yarışmacıya yol gösterecek, böylece varılan ikinci durakta da izleyiciler yöreye ilişkin bir başka önemli merkezi daha tanımış ve görmüş olacak.


Keşif Tutkusu'nun üçüncü aşaması ise yarışmacılar için bir başka heyecanı beraberinde getirecek.


Bu son aşamayı da başarıyla tamamlayan yarışmacı ödülünü aldığı final bölümüyle yöredeki gezisini tamamlayacak.


Türkiye'nin gizli güzellikleri ve kültürel zenginliğini keşfetmeyi seven her meslekten ve yaş grubundan izleyicinin ilgiyle izleyeceği söylenen Keşif Tutkusu'nun İznik'ten başlayacak rotasında Osmaneli, Taraklı, Bursa, Mardin, Antakya, Bartın, Kula gibi kültürel mirasın zengin örneklerinin bulunduğu merkezlerin olduğu bildirildi.


"Keşif Tutkusu" bulmaca çözmeyi, bilmediği yerleri gezerken küçük keşifler yapmayı ve eğlenmeyi seven herkes için…

Programı zlemekle kalmayıp yarışmacı olmak istiyenler fotoğraflı özgeçmişleriyle aşağıdaki adreslere başvurabilecek.

 

kesiftutkusu@trt.net.tr

Faks: 0312 491 28 14






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.