TRT Tom Hanks'e teklif götürdü

TRT Tom Hanks'e teklif götürdü

TRT Türkiye'nin tanıtımı için Hollywood'la flört ediyor. pierce Brosnan ile anlaşma imzalandı. Oscar ödüllü 6 oyuncuyla da görüşmeler sürüyor. Listede Tom Hanks de var.

Ali Ekber ERTÜRK'ün haberi

TRT, Türkiye’de yaşanan önemli olayları ve Türk tarihinde rol oynamış kişileri uluslararası projelerle dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor. TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, devlet televizyonunun dışa açılma sürecini anlattı:
ALMANLARLA ATATÜRK FİLMİ:

Alman Beta firmasıyla Atatürk ve Fatih Sultan Mehmed’i anlatan belgeseller için anlaşma yapıldıı. Proje, senaryo aşamasında.

İSTANBUL’A MİNİK HOLLYWOOD:

İstanbul’da Medyapark kurulacak. Parkta stüdyolar, montaj setleri, film platoları yer alacak. Medyapark’ın 5 yıl sonunda 10 milyar dolar ciro gelir getirmesi öngörülüyor.

KORE SAVAŞI BELGESELİ:

Kore’nin KBS televizyonuyla Türk askerinin Kore’de yaşadıklarını anlatan bir belgesel çekilecek. ‘İpekyolu’ belgeseli için de Japon ve Çin televizyonlarıyla anlaşma imzalandı.

Ayrıca, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Makedonya ile işbirliği için görüşmeler yapılıyor. TRT Korosu, Türk askerinin de görev yaptığı Preziden, Piriştina, Tiran, Sofya ve Yunanistan’da konser verecek.

YUNANİSTAN’LA İŞBİRLİĞİ:

TRT, Yunanistan’la ortak bir dizi ve belgesel projesi için görüşme yapıyor. Görüşmeler ekim ayının ardından görüşmeler netlik kazanacak.

Tom, Türkiye’yi sevdirecek

HOLLYWOOD’UN önde gelen yapım şirketlerinden MGM ile ilkesel düzeyde anlaşan Ali Güney, aralarında Tom Hanks’in de bulunduğu 6 Oscarlı aktörle temasa geçti. Tom Hanks’le geçen aylarda Fransa’da bir yemekte de buluştuklarını belirten Güney, “Senaryoyu gördükten sonra karar verecek. Gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkan bir konu olacak. Film, Türk insanının hoşgörüsünü, barışa katkısını anlatacak. Truva filmi Çanakkale’de değil, Yunanistan’da çekildi. Herkes Yunanistan’a gitti. Nasıl Asmalı Konak dizisindeki konağı görmek için insanlar oraya gittilerse, çekilecek bu film de Türkiye tanıtımına büyük katkı sağlayacak Herkes filmin çekildiği mekanları görmek isteyecek” diye konuştu.

BROSNAN, ‘TOPKAPI 2’ FİLMİNDE OYNAYACAK

ALİ Güney, Brosnan’la yaptığı görüşmeler sonucu İrlandalı aktörü ‘Topkapı 2’ filminde oynamaya ikna etti. Topkapı Sarayı’ndaki bir soygun hikayesini anlatan ilk film 1964’te çevrilmiş, başrollerini Melina Mercouri, Peter Ustinov, Maximillian Schell üstlenmişti.



Akşam


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.