Trafik sorununa paralı çözüm

Trafik sorununa paralı çözüm

New York Belediyesi, yönetimle Manhattan trafiğinde "yoğunluk bedeli" uygulaması için hazırlık yapılması konusunda anlaşmaya vardı.

NEWYORK-MANHATTAN'DA UYGULAMAYA KONULACAK OLAN YÖNTEMİ EMRULLAH CEMİL TARHAN İSTANBUL'UN TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM ÖNERİSİ OLARAK TV EKRANLARINDAN KAMUOYUNUN BİLGİSİNE SUNMUŞTU...


ABD'nin New York kentinde trafiğin ücretli olmasını öngören proje, eyalet kongresinden başarısızlığa uğradıktan sonra yeniden gündeme geldi. Eyalet başkenti Albany'de hafta başında yaşadığı başarısızlığın ardından uzun süre gündeme gelmeyeceği düşünülen Manhattan trafiğini paralı hale getirme projesine, önceki gün yeniden yeşil ışık yakıldı. Eyalet yönetimi, eyalet kongresi temsilcileri ve New York Belediyesi, Manhattan trafiğinde "yoğunluk bedeli" uygulaması için hazırlık yapılması konusunda anlaşmaya vardı.


New York Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığının trafik sorunlarının çözümü için ayırdığı 2 milyar dolarlık ödenekten, 8 şehir arasından 500 milyon dolarlık yardım almak için de yeniden girişimde bulunacak. Bakanlığın şehirlere projelerini bildirmeleri için tanıdığı süre 4 gün önce sona ermişti.


New York'un bakanlık yardımından yararlanıp yararlanmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Bakanlık kesin kararını, 8 Ağustos günü açıklayacak. Eyalet yönetiminin kendi arasında vardığı anlaşmaya göre, 'yoğunluk bedeli'nin ne şekilde uygulanacağını belirlemek üzere 17 üyeli bir komisyon kurulacak.


New York Belediye Başkanı Bloomberg ve Senato Çoğunluk Lideri Joe Bruno, komisyon kurulmasına şiddetle karşı çıkıyorlardı. Ancak nihai kararı verecek komisyon üyelerinin atanma şeklinin, komisyonda çoğunluğun Bloomberg'in planını destekleyenlerden oluşmasına imkân verecek olması, tepkiyi yumuşattı. 2008 Mart ayına kadar teklifini hazırlayacak komisyonun, yoğunluk bedelini önermesi bekleniyor.


Yazılı bir açıklama yapan Başkan Bloomberg de, sistemi işletecek ekipmanı tamamlamak için hazırlıklara en kısa sürede başlayacaklarını duyurdu.








HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.