Topbaş: Su kesintisinin seçimle alakası yok

Topbaş: Su kesintisinin seçimle alakası yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, susuzluğun dünyanın kötüye gidişinden kaynaklandığını savundu, “Suyu kesmemenin seçimle ilgisi yok. Kessek depoyu dolduracaklar. İstanbul’u susuz bırakmayacağız ama yardım edin, tasarruf edin”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şehri bekleyen susuzluk tehlikesinde, belediyenin ihmali ya da kötü yönetimi olmadığını, su kesintisi yapılmamasının seçimle alakası olmadığını iddia etti. Küresel ısınmaya dikkat çekerek “Dünya kötüye gidiyor” diyen Topbaş, kesintinin çare olmayacağını, halkın bu kez depoları dolduracağını belirterek; “Belki daha erken tasarruf çağrısı yapmalıydık” dedi.

İSTANBULLULARI MUTLU ETMEYE ÇALIŞIYORUM
İstanbul 15 milyonluk büyük bir aile. Ben bu aileyi yöneten kişi olarak herkesin mutlu olmasını sağlamaya çalışıyorum. Geçmiş yıllardaki gibi su kesintisine gitsek, herkes depolar yaptıracak, bidonları, küvetleri dolduracak, zaten varolan suyu çekecek. Sonra ne olacağını düşünmeden bunu yapacaklar. Ayrıca bekletilen suyun, mikrop yuvası olması da cabası.

BEN YURT DIŞINDA BİLE SUYU BOL KULLANMIYORUM
Bu kadar ani ve ciddi bir kuraklık beklemiyorduk. Belki, baştan, daha erkenden tasarruf çağrısı yapardık. Biraz gayret edip yüzde 25 tasarruf yapsak, İstanbul’un geleceğini rahatlatırız. Ben yurtdışına gittiğimde kaldığım otellerde bile pasa elektrik yakmıyorum, suyu bol kullanmıyorum; başkasının ülkesi diye...

TANKERLE SU TAŞIMANIN ZARARI DAHA BÜYÜK
İstanbul’da park ve bahçelerin sulanması için dereden getirilen 100 bin tankerin karbondioksit salınımının daha büyük zarar vereceğini unutmamak lazım.
İstanbul’da altyapı sorunlarını büyük ölçüde giderdik, su kaybı azaldı ama 200 bin yeni abone geldi.
Yağmurlar, küresel ısınma, insanoğlunun kendisine verdiği zararın yansıması. Böyle olunca birçok kent sular altında kalacak. Geçen gün Viyana’daydım; Viyana Belediye Başkanı “Biz yok olacağız” dedi. Dünya kötüye gidiyor.

SUSUZ BIRAKMAYACAĞIZ AMA YARDIM EDİN
Tasarruf yapmayı öğreneceğiz. Çamaşır, bulaşık makinelerini dolmadan çalıştırmayacağız, TV’yi mutlaka düğmesinden kapatacağız, şarj aletini prizde unuttuğumuzda bile enerji harcadığını unutmayacağız.
Sadece bu yıl değil, her zaman bu tasarrufu yapacağız.
İstanbul’u susuz bırakmayacağız ama halkımız da yardımcı olsun.

NTV



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.