Tokizedelerden hükümete tehdit

Tokizedelerden hükümete tehdit

Erzurum'da 2005'te temeli atılan konutların halen hak sahiplerine verilmemesi vatandaşı çileden çıkarttı.

Hasani Basri Mahallesi'nde 2005 yılında yapımına başlanan ve daha sonra müteahit firma ile TOKİ Başkanlığı arasında yaşanan problemler nedeniyle konutların bir türlü tamamlanamaması hak sahiplerinin defalarca eylem yapmasına neden oldu.

Kendilerini TOKİ'zede olarak kabul eden hak sahipleri, daha önce birkaç kez hükümeti protesto etmelerine rağmen, ne seslerini ilgili yerlere duyurabildiklerini ne de karşılarına bir muhatabın çıktığını ifade ettiler. Son olarak bugün de Hasani Basri Mahallesi'ndeki TOKİ konutları önünde bir araya gelen TOKİ'zedeler, TOKİ tarafından kendilerine hiçbir açıklama yapılmadığını belirterek, "Tek suçumuz devletin kurumuna güvenmek. Bizler mağduruz, ancak kimse ilgilenmiyor. Hatta gözlerini kapatıyor, kulaklarını tıkıyorlar" ifadelerini kullandılar.

Aldığı 675 YTL'lik emeklilik maaşının 440 YTL'sini TOKİ'ye, 250 YTL'sini de ev kirasına ödediğini söyleyen Zakir Yangül, "Aldığım emeklilik maaşı kira ve TOKİ'ye gittiği için elde avuçta birşey kalmıyor. 60 yaşından sonra tablacılık yapmaya başladım. Beni ve benim gibileri bu hale düşüren bu hükümet utansın. 3 yıl önce buradan ev aldığımızda bize 16 ayda teslim edeceklerini söylediler. Ama aradan üç yıl geçti daha binaların ne zamanda biteceği belli değil. 3 yıldır bizi oyalayıp duruyorlar. Karşımıza doğru dürüst bir muhatap bile çıkmıyor. Şimdi seçimler geliyor, şayet seçimlerden önce bu konutlarımız teslim edilmezse bizden gelipte oy istemesinler. Zaten seçimler sonund akış gelecek, yine perişan olacağız. Bize böyl eperişan edenleri bizde sandığa gömeceğiz." diye konuştu.

Hak sahiplerinin konutlar önünde eylem hazırlığında olduğunu gören şantiye görevlileri TOKİ'zedelerin yanına kadar gelerek, "Konutlar Kasım ayına kadar teslim edilecek. Müteahit değişti. Şimdi bir başka müteahit yapıyor" şeklindeki açıklamasına inanmayan TOKİzedeler, "Biz bugüne kadar çok hikaye dinledik. Her gelen birşey söyledi. Milletvekili bile kefil oldu ama sonuç ne oldu. Biz bu hükümetle sandıkta görüşeceğiz" ifadelerini kullandılar. Hak sahipleri daha sonra olaysız bir şekilde ayrıldılar.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.