TİYATROYA CAN VERELİM

TİYATROYA CAN VERELİM

Tiyatroya eski değerini geri vermek, İstanbul’a Broadway havası katmak, beğendiğimiz oyuncuların canlı performansını izlemek, Hollywood’un efektleriyle büyümüş genç nesillere tiyatro alışkanlığı kazandırmak için civar sahnelerde oynanan ve hayli beğeni to

LEYLA’NIN EVİ

Zülfü Livaneli’nin aynı adlı romanında tiyatroya uyarlanan ve Nedim Saban’ın yönettiği oyun, başrol  oynayan Ayça Varlıer'e Afife Jale, Sadri Alışık, Vasfi Rıza Zobu ve Lions Ödülleri başta olmak üzere tüm ödülleri kazandırmıştır. 60 baskı yaparak Türk edebiyatının en çok sevilen eserleri arasına giren kitaptan uyarlanan oyunda, çeşitli hilelerle evi elinden alınan bir İstanbul hanımefendisinin Boğaziçi’ndeki yalısını terk ederek, Beyoğlu'nun arka sokaklarında yaşamak zorunda kalmasını anlatılır. Oyunda, biri eski İstanbul, biri hip hop kültüründen iki kadının dostluğu seyircilerin yüreğini kazanır. Oyun 16 Aralık 2011, 20.30’da Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon’da oynayacak.

AŞKIN SIRADANLIĞI

Savyon Liebrecht’in yazdığı oyun Nazi Almanyası öncesi başlayan ve bir üniversitede öğrenci olan Yahudi asıllı Hannah Arendt ile felsefe profesörü Martin Heidegger arasında geçen gerçek aşkın öyküsü. Ancak bu ilişki tüm özgün fikirleri ve yaratımlarına rağmen Hannah Arendt’in hocası ve aşığı Heidegger’in gölgesinde değerlendirilmesine neden olur ve tüm hayatını etkisi altına alan bir lanete dönüşür. Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunlarından olan Aşkın Sıradanlığı oyunculuk ve sahne kurgusuyla sezonun iddialı oyunlarından biri. 13 Aralık- 18 Aralık tarihleri arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir Salon 2’de oynuyor.

İNTİHARIN GENEL PROVASI

Duşan Kovaçeviç’in yazdığı M.Nurullah Tuncer’in yönettiği oyunda, her şeyini kaybetmiş olan mutsuz bir adamın Tuna köprüsüne gelerek intihar etmek istemesi üzerine birtakım insanlar tarafından durdurularak yeni bir hayata başlaması ancak tüm bunların bir oyundan ibaret olduğunu anlaması üzerine tekrar intihara sürüklenmesi anlatılıyor. İlk anda ‘daha kötü ne olabilir?’ diye düşünürken akıl almaz olayların yaşanması ve irdelenmesi anlatılıyor. Bennu Yıldırımlar, Bora Seçkin, İbrahim Can, Serhat Kılıç’ın oynadığı oyun, 21 Aralık- 25 Aralık tarihleri arasında İstanbul Şehir Tiyatroları Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gösterilecek.

ŞEMS!... UNUTMA!...

Özen Yula’nın yazıp yönettiği, Yetkin Dikiciler, Teoman Kumbaracıbaşı, Sinan Tuzcu, Sema Keçik, Beste Bereket, Jehan Barbur’un oynadığı oyun, tüm zamanların en büyük düşünürlerinden Mevlana'nın ruh ikizi Şems' in cinayetine odaklanıyor. Mevlana’yla Şems’in hikâyesini, onlar yokken yaşananlara odaklanarak anlatırken, ailenin kutsallığını, örtbas edilenlerini, unutturulmak istenenleri sorguluyor. Oyun 23 Ocak 2012, 20.00’de Kenter Tiyatrosu’nda perde açacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.