TİYATROLAR İÇİN ALAN GEREKLİ

TİYATROLAR İÇİN ALAN GEREKLİ

YALVAÇ URAL; "Şişli'de en az 8 tiyatro için alan ayırılmalı."

Şişli’de yeni bir yapı yükseliyor. Mustafa Sarıgül burayı Champs-Élysées yapmak istiyordu. Şişli’nin eski Şişli olabilmesi için buralarda tiyatrolara alan açılması gerekiyor. Ben gencecik bir adamken Site Sineması, üstünde Klüp Batı, onun yanında İlhan Gencer’in Çatı’sı vardı. Arada Dostlar Tiyatrosu, Nisa Serezli’nin tiyatrosu, Tolga Özpınar Tiyatrosu aşağıda Kenterler… Yani inanılmaz bir kültür sanat bulvarı vardı burada. Şimdi Ali Poyrazoğlu’nun oynadığı bir salon var. Bu salon hepsinden iyi, başka da bir şey yok. Burası Champs-Élysées olacaksa burada en az 8 tiyatro için alan ayırılması lazım.

MUSTAFA SARIGÜL AÇILIŞTA OLMALIYDI

Sokaklardan sinemalar kalktı o yüzden çarşıların içine geçti sinemalar ama aynı çarşılar tiyatroları almıyorlar. Hiç olmazsa bu sinemaların yerine bu tiyatroları koysunlar. Bakın buradaki, insanlar mekanlarını geliştirmek için farklı bir konsepte ulaştırmak için yapmışlar. Güzel olmuş. Böyle bir tiyatro burada yok. Mustafa Sarıgül’ün bugünkü açılışta burada olması gerekirdi.

SON DERECE BAŞARILI BİR OYUN

Dekoru Savaş Dinçel’in oğlu yaptı. Son derece başarılı, interaktif bir dekor. Oyuncular zaten iyi. Haldun Dormen ne kadar yaşlansa da her zaman iyi, İpek iyi yazmış, Hakan iyi yönetmiş. Bu tiyatro severler için güzel bir oyun. Keşke sizin gibi Milliyet’ten, Hürriyet’ten de gazeteciler olsaydı bugün burada. Popülizmden vazgeçtik keşke insanlar için alan verilse insanlar sığınak gibi yerlerde oynamak zorunda kalmasa.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.