Teyyareci Fehmi Bey Sokak Mücadele Ediyor

Teyyareci Fehmi Bey Sokak Mücadele Ediyor

Teyyareci Fehmi Bey Sokak esnafı bir yandan yerlerini korumak için mücadele ederken, bir yandan da trafiğe açık olan sokaklarında araç sahipleri ile mücadele ediyor. Yayaların sık kullandığı sokağın dar olduğunu, araç sahiplerinin ise hız kesmeden bu soka

Sokak trafiğe kapatılmalı
Abdullah İlhan 
Sokağın araç trafiğine açık olması buradaki esnaflar açısından da, burada yaşayan halk açısından da büyük bir sorun. Zaten dar olan sokaktan araba geçtiği anda insanların geçebileceği yer kalmıyor. Bu durumda insanlar bu sokağı tercih etmiyor. Bebek arabasıyla gezen kadınlar özellikle buradan geçmeyip, alt sokağı tercih ediyorlar. Araca kapatılsın talebiyle belediyeye başvurduk, belediyenin esnafların yapabileceğini söylemesi üzerine özel güvenlik tuttuk ve sokağı araç girişine kapattık. Fakat bir süre sonra belediyenin kararı ile tekrardan trafiğe açıldı. Geçen yıl sokağın mezarlık tarafında olan dükkânların hepsi için yıkım kararı alındı, bu yüzden bu konuda herhangi bir müdahale yapılmadığını düşünüyorum.  Arkamızdaki mezarlık duvarına zarar verildiği gerekçesiyle yıkım kararı alındı. Bizlerde bunun üzerine karşı dava açtık fakat sonuçlanmadı. Sokağımız canlı bir sokak,  insanlar da yıllardır buraya alışık, buranın yıkılmasını istemiyor.  Şu anki durum yıkılmıyor da yapılmıyor da.

İnsanlar buradan ekmek yiyor
Erkan Torun
Mezarlık tarafı için yıkım kararı alındı, bizim tarafımızın ne olacağı net değil, park olacak diye bir duyum aldık. Karşı taraftaki dükkânların yıkılması taraftarı değilim. İnsanlar buradan ekmek yiyor. Kararın bir an önce verilmesini ve eğer aynı şekilde düzenimiz devam edecekse bu sokağın trafiğe kapatılmasını istiyoruz. Araçlar buradan geçen insan sayısını dolayısıyla işlerimizi azaltıyor.

Yıllardır ışık talebinde bulunuyoruz
Sedat Uyar
10 yıldır devam eden bir süreç sonucu mezarlık tarafındaki dükkânlar için yıkım kararı alındı. Bunun nedeni; mezarlığın kapısının sokağın üzerinden olması.  Solda olan esnaflar dava açtı ama kaybedildi.  Biz buranın araca kapatılmasını istiyoruz. Bunun içinde esnaflarla birlikte sokağı araca kapattık ve iki tane güvenlik tuttuk, vardiyalı olarak çalıştırdık. Fakat sokağın içinde atölyeler, mağazalar olduğu ve sürekli ürün getirip götürüldüğü için belediyeye şikâyet edildi. Bunun üzerine sokak tekrar trafiğe açıldı. Bu sokak buradan geçen herkes için sorun. Ayrıca ben 13 yıldır bu sokaktayım, yıllardır sokağın girişi için ışık talebinde bulunuyorum fakat bir türlü yanıt alamadım. Bunu yıkım kararına bağlıyorum. Yıkım sürecinin sonuna gelindi diye düşünüyorum ki nitekim yıkılacak dükkânlardan kira alınmamaya başlandı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.