Tevfik Göksu’dan sosyal medyayı ‘canlandıralım’ ikazı

Tevfik Göksu’dan sosyal medyayı ‘canlandıralım’ ikazı

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, sosyal medyada bir yavaşlama olduğunun ikazını yaparak canlandırılmasını istedi.

Ak Parti taraftarlarının sosyal medyada aktif olduğu, Ak Parti ile ilgili lehte ve aleyhte her paylaşıma tepki koymaları ve sosyal medyayı aktif olarak takip etmesi ile biliniyordu.

GENEL MERKEZDEN, ‘SOSYAL MEDYA ETİK KURALLARI’ GETİRİLDİ

Mayıs Ayı itibari ile Ak Parti Genel Merkezi’nden ‘Sosyal Medya Etik Kuralları’ getirilmişti. Bu kurallara uyulması talimatı da en üst noktadan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal tarafından verilmişti.

Mahir Ünal, hazırlanan ‘Sosyal Medya Etik Kurallarına’ partisinin sosyal medya kullanıcılarının uyması talimatını vermiş ve diğer siyasi partilerden de aynı hassasiyeti göstermelerini istemişti.

Ünal, söz konusu ‘Sosyal Medya Etik Kuralları’ olarak 12 etik kuralı Twitter'dan açıklamıştı.

mahir-unal-ak-parti-sosyal-medya-etik-kurallari-003.jpg

ÜNAL, HUKUKİ SORUMLULUKLARI VAR DEMİŞTİ  

Ünal, ‘Bu kuralların eksikliğinden kaynaklanan problemler, her geçen gün kişi ve topluluklara yönelik zararların daha da büyümesine yol açmış, kötü niyetli kişi ya da grupların bu eksiklikten faydalanarak sosyal ağları nefret dilinin egemen olduğu, kişisel ve kurumsal hakların hiçe sayıldığı birer yalan ve iftira aracına dönüştürmelerine neden olmuştur. Bu durum etik kurallar dışında hukuki sorumlulukları da içermektedir" demişti

TALİMAT SOSYAL MEDYAYI YAVAŞLATTI

Bu talimattan sonra, Ak Parti taraftarlarının sosyal medyada paylaşım ve takiplerin gerilemesi Esenler Belediye Başkanı ve İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun dikkatini çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisin Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı olan Tevfik Göksu, olaya müdahale ederek, sosyal medya hesabından Ak Partili sosyal medya kullanıcılarının canlanmalarını istedi.  

İŞTE, TEVFİK GÖKSU’NUN PAYLAŞIMI  

Bakıyorumda takipleşme furyası oldukça yavaşlamış, bizde biraz canlandıralım o zaman.

KATILMAYAN KALMASIN, HEP BERABER

ibb-grup-baskanvekili-tevfik-goksu-sosyal-medyayi-canlandirelim-tweeti.jpg

Göksu’nun bu müdahalesi ile sosyal medyada canlanmanı olup olmayacağı merak konusu oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.