Terörü bitiririm diyen yalan söylüyor

Terörü bitiririm diyen yalan söylüyor

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin terörle yaşamaya alışması gerektiğini söyledi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin terörle yaşamaya alışacağını, ama teröre karşı mücadeleyi de sonuna kadar vereceklerini söyledi. Erdoğan, ''Kim gelip 'Ben bunu sıfırlıyorum' diyorsa dört dörtlük yalan söylüyor'' dedi.  

Partisince Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Erdoğan, Türkiye'nin AK Parti İktidarı döneminde büyük atılımlar yaptığını, sorunların çözümü için önemli aşamalar kaydettiğini ifade etti.

Kendilerinden önce DSP-MHP-ANAP koalisyonunun işbaşında olduğunu belirten Erdoğan, ''Hortumcular o zaman meşhur muydu? Meşhurdu. 22 banka Fon'a devredilerek, benim vatandaşımın cebinden 40 milyar dolar götürüldü mü? Bunlar hortumcuydu. Hortumculara yardımcı olanlar kimlerdi? DSP, MHP, ANAP'' dedi.

''MHP'nin o dönem DSP'nin değirmenine su taşıdığını'' savunan Erdoğan, ''DSP bu defa CHP'ye stepne oldu, yedek lastik oldu. Şimdi MHP eğer millet kendine fırsat verirse, bu defa CHP'nin değirmenine su taşıyor. Tabii bu boş bir hayal'' diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bu MHP, 'teröre karşıyım' diyor değil mi? Siz bunları 12 Eylül öncesinden tanırsınız, ama ben size daha tazesini söyleyeyim; Bakın biz seçime gidiyoruz, Bursa'da bilboardlar şirketlere kiralanmıştır belediyeler tarafından, partiler de bunu şirketlerden kiraladı, bütün partiler aynı şekilde teşebbüs etti, bunu bilboardlarda görürsünüz. Bu gece malesef MHP'nin Bursa 1. sıra adayı, yanında holiganlarla beraber, bodyguardlarla beraber, ellerinde akla hayale gelmez bütün silahlarıyla bilboardlara afiş asanları öyle dövüyorlar ki bir tanesi yoğun bakımda, bir tanesi koğuşta yatıyor. Şimdi bunlar teröre karşı öyle mi? Düşünebiliyor musun? Listenin başındaki kişinin yanında, birlikte bunu yapıyorlar. İstisnalar kaideyi bozmaz. Ben onlara oy veren kardeşlerimi de kastetmiyorum. Onları duyarlı olmaya davet ediyorum, kime oy verdiklerini bilmeye davet ediyorum. Bunlar ip atarlar veya ip atlarlar. Özellikleri budur fakat 22 Temmuz'da benim halkım bunların kirli çamaşırlarını ipe dizecek.''

TERÖR

Başbakan Erdoğan, Hükümet'in icraatlarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinirken, alandaki vatandaşlardan birisi ''Terör de bitsin Sayın Başbakanım'' diye seslendi.

Erdoğan, bunun üzerine, terörün adi bir suç olmadığını ifade etti ve şunları söyledi:

''Terör Türkiye'de 1984'te başladı. Başladığından bu yana terör hiç bir zaman sıfır olmamıştır. Hani birileri çıkıp havalar atıyor... O hava atanlar bu ülkede Emniyet Genel Müdürlüğü de İçişleri Bakanlığı da yaptı. O görevi yaptıkları zaman terör zirvedeydi. Yıllık şehidimiz 2 bin 300'lü rakamlara ulaşmıştı. Böyle kuru sıkı atmakla olmuyor.''

Erdoğan, MHP'ye yönelik eleştirilerini sürdürerek, MHP'nin Ankara'nın doğusuna gidemediğini, kendisinin ise 780 bin kilometre karenin Başbakanlığını yaptığını, bütün illeri dolaştığını söyledi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Terörle mücadelede yapılması gereken neyse bunu yapıyoruz. Terör matematik bir olay değildir. İşte Amerika... Terörle başedebiliyor mu? Pentagon Amerika'nın en korunaklı yeridir. Terör Pentagon'u da vurmuştur. İspanya, İngiltere, Fransa, İtalya, zaten yakın komşularımızı saymıyorum, hepsinde terör var. Kendimizi aldatmayalım, terörle beraber yaşayacağız. Buna kendimizi alıştıracağız, ama mücadeleyi de sonuna kadar bütün güvenlik güçlerimizle beraber vereceğiz, vermeye mecburuz. Kim gelip de 'ben bunu sıfırlıyorum' diyorsa dört dörtlük yalan söylüyor. Eğer bunu çok iyi biliyorlarsa yolunu söylesinler biz de yapalım. Eğer önerileri varsa yapalım. Eğer önerilerini söylüyorlar da biz yapmıyorsak, benim milletim bize görev vermesin, bu kadar açık konuşuyorum, ama gerçekleri de saptırmasınlar. Ülkenin gerçekleri var. 2 bin 300 kişiye çıkmış şehitlerimizin sayısı, 1993-1994'te bu rakamlara çıktı. Kim vardı o zaman bu ülkenin başında? Emniyet Genel Müdürlüğünde kim vardı? Bir araştırın, bakın. Ben bunlara bulaşmak istemiyorum, çünkü benim sorumluluğum bunu gerektiriyor.''

Başbakan Erdoğan, şehit cenazelerinde camilere gelerek, kendilerine has işaretleriyle bazılarının camileri seçim meydanlarına çevirdiğini, hatta hocaların bile yuhalandığını söyledi.

Cenazelerde sessizliğin esas olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Bunları anlamak mümkün değil. Kendilerine has işaretleriyle oralarda görüntü yapıyorlar, 3-5 oy kapar mıyız diye... Dert bu. Geçti o geçti... O 1999'daydı, orada kaldı. Millet gördü sizin kaç kilo ettiğinizi'' diye konuştu.

Erdoğan, cenaze namazına katılan başbakan ve bakanlara kimsenin ''yuh'' çekme hakkı bulunmadığını da ifade ederek, böyle bir hakkı ne Allah'ın ne şehidin verdiğini belirtti.


AA/habertürk

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.