Temiz meclis kampanyası

Temiz meclis kampanyası

İtalya'da "Temiz Meclis" kampanyasında 300 bin imza toplandı.

İtalya'da bir tiyatro sanatçısının başlattığı "Temiz Meclis" kampanyasında 300 bin imza toplandı. İnternet günlüğünde yazdıklarıyla İtalya'da yeni nükleer santrallerin ihalesini durmasına ve genetik mühendislik ürünü gıdaların ülkeye girişine izin veren kanunları değişmesine neden olan komedi oyuncusu Beppe Grillo, bu kez de adaletin mahkum ettiği kişilerin meclise girememesi için imza kampanyası başlattı.

Grillo, ülkenin dört bir yanında kampanyaya katılanların sayısının 300 bine ulaştığını açıkladı. İmza verenler, hüküm giyen kişilerin seçimlere katılmasına izin verilmemesine ilişkin kanun çıkarılmasını istiyor.

İmza sayısının 500 bini bulması halinde, "temiz meclis" için referandum yapma imkanı doğacak. Referandumdan sonra yasa çıkarmak mümkün olacak. Ünlü tiyatrocu, imza sayısının 300 bine ulaştığını açıklarken, "Halkın katılımıyla aşağıdan demokrasinin geldiğini" söyledi. Komedyenin girişimine özellikle Yeşiller destek veriyor.
Kaynak:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.