Telif Hakları kampanyası

Telif Hakları kampanyası

Şişli Belediye Başkanlığı'nda bir araya gelen sanatçılar, telif haklarına yönelik yerel yönetimlerle yapılacak işbirliğini ele aldı.

Şişli Belediye Başkanlığı'nca yapılan açıklaya göre Müzik Eserleri Sahipleri Birliği (MESAM) Başkanı Ali Rıza Binboğa, Müzik Eserleri Sahipleri Grubu (MSG) Başkanı Garo Mafyan ve Müzik Yorumcuları Birliği (MÜYOR) Başkanı Ali Kocatepe ve aralarında Deniz Seki, Suavi, Ali Yavuz ve Ali Tekin Türe'nin bulunduğu çok sayıda sanatçı telif hakları ile ilgili sorunları masaya yatırdı.


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Telif Yasası ihlallerine karşı sanatçı birliklerine destek vereceklerini belirterek, "Emek hırsızlığına karşı ilk olarak Şişli’de son vereceğiz" dedi. Müzik eserleri sahipleri ve sanatçılar telif haklarını tartışmak için bir araya geldi. Şişli Belediyesi’nde bir araya gelen sanatçılar, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince restoran, otel, disko ve barlarda yapılan her türlü müzik yayını için ödenecek telif bedeli konusunda yerel yönetimlerle yapılacak işbirliğini değerlendirdi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.