Tekin; ‘Sarıgül’ün Şişli adayı Halil Çakır olduğu kesinleşti’

Tekin; ‘Sarıgül’ün Şişli adayı Halil Çakır olduğu kesinleşti’

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin’in Ankara’da ki Parti Meclisi’nden aldığı bilgiye göre Sarıgül’ün Şişli adayının Halil Çakır olduğunun kesinleştiğini iddia etti.

Mustafa Sarıgül’ün kulis yapmak için şu dakikalarda Ankara’da bulunduğunu ve CHP Parti Meclisi’nde ki partililerden Şişli adayının Halil Çakır olması yönünde görüş bildirdiğinin bilgisini aldık.

TEKİN’İN HALİL ÇAKIR İDDİASI GERÇEKLEŞTİ

Yaşanan bu gelişmeler 11 Ocak 2014 tarihindeki yaptığımız haberin ve aldığımız istihbaratın doğruluğunu gösterdi.
O günkü haberimizi tekrar yayınlıyoruz.

Sarıgül'ün Şişli adayı 65'lik Halil Çakır!

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla CHP kanadında Şişli’deki belirsizlik netleşmeye başladı. Bu belirsizliği sonlandıran da Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül oldu. Sarıgül’ün Şişli’deki adayı Halil Çakır.

EMİR SARIGÜL SİYASİ ARENAYA İNDİ

Galatasaray’dan ümidini kesen ve rotasını Şişli’ye çeviren Emir Sarıgül’ün Şişli’nin geleceği ile ilgili planlar yaptığını Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin iddia etmişti. Tekin hatta Emir Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkan adayı olursa şaşırmayın bile demişti. Ama gelebilecek tepkileri önlemek için Emir’in şimdilik meclis üyesi olacağını söyleyen Tekin’in iddialarının tek tek çıktığı görülüyor. 

TEKİN’İN DEDİKLERİ TEK TEK ÇIKIYOR

Tekin; Sarıgül’ünde Şişli Belediye Başkanlığı için yarınlarda her dediğini yapacak birini koyacağını sonrasında da Emir Sarıgül’ü Şişli Belediye Başkanlığı’na getireceğini ve Şişli’deki ticarethanesinin devam ettireceğini iddia etmişti.  Şişli’nin geleceğine yön verecek olduğunun en önemli göstergelerinden biri de Sarıgül’ün oğlu Emir’i şimdiden siyasete hazırlaması ve her konuyu  onunla paylaşması olarak görünüyor.

SARIGÜL OĞLU EMİR’İ YETİŞTİRİYOR

Buna en iyi örnek olarak ta Şişli’nin her siyasi hareketliliğin içerisinde Emir Sarıgül’ün çıkması gösteriliyor. Emir Sarıgül babası Mustafa Sarıgül’ün Eyüp Birgün’ü istemediğini ve Halil Çakır’ın Şişli Belediye Başkan adayı olacağını özel toplantılarda ifade etmesinden babasının Şişli’deki yapacağı icraatlarından haberdar etmiş olmasından Sarıgül’ün oğlu Emir’i siyasete hazırladığı anlaşılıyor.

BABAM EYÜP BİRGÜN’Ü İSTEMİYOR

Geçtiğimiz günlerde Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül’ün bir dost meclisinde Şişli Belediye Başkanlığı’na babasının Eyüp Birgün’ü istemediğini Şişli Belediye Başkanı olarak Halil Çakır’ı düşündüğünü ifade etti.

Sarıgül’ün Emir’i Şişli siyasetine hazırladığının her konuyu Emir’le paylaştığını ve Şişli’nin planlarını birlikte yaptıklarını aleni şekilde yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Tepki olmasın diye Emir’i belediye meclis üyesi yaparak sonrasında da belediye başkanı yapacağının göstergesi olarak yorumlanıyor.

HER ÖNEMLİ YERDE HALİL ÇAKIR VAR

Emir Sarıgül’ün bu ifadelerini kuvvetlendiren de birçok unsur var. Sarıgül’ün planlarını uygulaya bilmesi ve Emir Sarıgül’ü istediği yere gelebilmesi için tüm gerekli şartların Halil Çakır’da toplandığı görülüyor.  Bu şartlar için de en iyi adayın 65 yaşındaki, sağlık memurluğundan emekli olan ve Mustafa Sarıgül’ün bir dediğini iki etmeyen ve tüm önemli noktalarda koyduğu isim olan Halil Çakır olduğu dolayısıyla da Emir Sarıgül’ün ifadelerinin doğruluğunu gösteriyor. 

EMİR SARIGÜL YOK HALİL ÇAKIR VAR

Emir Sarıgül’ün ifadelerini güçlendiren bir başka etken de; Mustafa Sarıgül’ün kurmuş olduğu ve geleceğe dair çok önem verdiği İstanbul Şişli Meslek Yüksek Okulu’nun Mütevelli Heyeti’nde o kadar önemli ismin içinde oğlu Emir Sarıgül yok ama sağlık memurluğundan 65 yaşındaki, emekli olmuş Halil Çakır var.

İŞVAK BAŞKANI DA HALİL ÇAKIR

Böylesine önemli yatırımların bağlı olduğu vakıf olan İstanbul Şişli Vakfı Başkanı da yine Halil Çakır’ın olması bu iddiaları kuvvetlendiriyor.

EYÜP BİRGÜN GEÇMİŞİNDEN KAYBETTİ

Şişli Belediye Başkanlığı için Eyüp Birgün’ün ismi yıllardır geçiyordu. Hatta Sarıgül’ün Eyüp Birgün’e söz verdiği Şişli’de herkes tarafından konuşuluyordu. Onun için de Eyüp Birgün tüm hazırlıkları yapmıştı. Önemli saç ayaklarını da oluşturmuştu. Fakat son dönemlerde Eyüp Birgün ismi gündemden düşmeye başlamıştı. 

HER TAŞIN ALTINDA EYÜP BİRGÜN ÇIKIYORDU

Eyüp Birgün’ün isminin gündemden düşmesiyle ile ilgili çok söylentiler var. Sarıgül’ün Eyüp Birgün ile ilgili yapılan kamuoyu araştırmalarından istediği sonuçları alamaması da yatıyor. Bir de geçmiş dönemlerde Eyüp Birgün ile ilgili birçok şaibelerin olması, elde ettiği servetin ve mahkemelerdeki dosyaların yarınlarda karşısına çıkabileceği korkusu var. Ayrıca; Eyüp Birgün’ün Kentyol’un başkanlığını yaptığı dönemlerde de Sarıgül’ün birçok istekleri için imza atmaktan kaçınması ve de en önemli sorunlardan biri olarak ta Şişli’deki tüm önemli saç ayaklarının ve güç odaklarının Eyüp Birgün’ün kendi ekseni etrafında toplaması olduğu söyleniyor. Buna ilave olarak birçok sıkıntılarının da olması sebebiyle Sarıgül’ün Eyüp Birgün’ü istemediği konuşuluyor.

ŞİŞLİ GAZETESİ HER ZAMAN ŞİŞLİ’NİN DENGESİ OLDU

Mustafa Sarıgül Halil Çakır’ın ismi yıpranmasın ve tepki toplamasın diye hiçbir yerde öne çıkartmıyor. Ama Şişli Gazetesi kapalı kapılar ardında dahi olsa her zaman Şişli’deki oynanan oyunları ve yapılan planları ortaya çıkartarak Şişlili ile paylaşmaya devam edecek.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.