Tekin; ‘Sarıgül, Kaya Çilingiroğlu’nun adaylığını engellemişti’

Tekin; ‘Sarıgül, Kaya Çilingiroğlu’nun adaylığını engellemişti’

Sarıgül Ak Parti’nin seçim kazanmak için ‘elektriğin kesilip oyların değiştirileceğini’ iddia ediyor. Peki; Sarıgül Şişli’de seçim kazanmak için neler yaptı, biliyor musunuz?

Mehmet Tekin; Sarıgül Şişli’de bir korku imparatorluğu kurduğunu bunu da özellikle seçim dönemlerinde artırdığını iddia ederek önemli açıklamalarda bulundu.

“SARIGÜL RAKİPLERİNE SPONSOR OLUR”

Sarıgül geçmiş dönemlerde Şişli’deki birçok siyasi partinin kirasını ödemiştir. Birçok belediye başkan adayının seçim masraflarını karşılamıştır. Güçlü rakiplerine belediyeden ihaleler ve işler vererek onları kontrol altında tutuyordu. Onların da karşısına aday çıkmalarını engelleyip daha zayıf bir aday çıkartılmasını sağlayarak halkın tepkisi çekiliyordu. Ayrıca seçimlerde kendisinin aleyhinde konuşmamalarını ve etkin bir seçim çalışması yapmamalarını sağlıyordu.

SARIGÜL KAYA ÇİLİNGİROĞLU’NU ADAYLIĞI’NI ENGELLEDİ     

Genç Parti; Şişli Belediye Başkan adaylığı için Kaya Çilingiroğlu ikna etmişti. Şişli Genç Parti teşkilatı tüm hazırlıkları yapmış ve basın açıklamasına hazırlanırken birden Kaya Çilingiroğlu adaylıktan vazgeçtiğini söyledi. Tüm ikna çalışmalarına rağmen aday olmayan Çilingiroğlu’nun gerçek nedenin ise Mustafa Sarıgül olduğu anlaşıldı.

Kaya Çilingiroğlu’nun o zamanki eşi Hülya Avşar, Kanal D’de program yapıyor. Kanal D’nin sahibi Aydın Doğan’da Şişli’de bir arsası var. O arsa da bu günkü Trump Towers’ın olduğu yer. Tabi o zamanlar Kuştepe Spor’un sahası. Aydın Doğan oraya bina yapmak istiyor ve Şişli Belediyesi’ne de imar tadilatı için müracaatta bulunuyor.

Mustafa Sarıgül’ün karşısına o zamanlarda gündemde olan ve Karadenizli olması nedeniyle de kuvvetli bir adayın çıkması seçimlerde ona zarar vereceğini düşünerek her zaman ki gibi taarruza başlıyor. Aydın Doğan Hülya Avşar’a ricada bulunuyor. Hülya Avşar’da Kaya Çilingiroğlu’na baskı yapıyor. Kaya; ‘Ben söz verdim. Sözümden dönemem’ diyor. Sarıgül baskısı üstün çıkıyor ve Çilingiroğlu ile Hülya’nın arası açılma noktasına geliyor. Çilingiroğlu’da mecbur kalıyor ve adaylıktan çekiliyor. Ondan sonrada o arsaya tadilat izni çıkıveriyor.

“TRUMP TWERS’IN PLAN TADİLATI NASIL YAPILDI”

O izin çıkan yerin de macerası bitmiyor. O arsanın o zamanki müteahhidi geçtiğimiz günlerde rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan dolayı ifadesi alınan ve ‘10 belediye benden 20 milyon rüşvet aldı’ diye açıklama yapan Taş Yapı’nın sahibi ünlü işadamı Emrullah Turanlı idi.

Ben de geçtiğimiz günlerde sormuştum; ‘Şişli Belediyesi’de Emrullah Turanlı’dan rüşvet aldı mı?’ diye. Bana cevap gelmedi. Ama savcıların tutanaklarında mevcut.

“SARIGÜL OPERASYONLA İLGİLİ NEDEN KONUŞAMIYOR”

Tüm bu olaylar karşısında şu soru sorulmaz mı? Mustafa Sarıgül neden bu yaşanan rüşvet ve yolsuzluklarıyla ilgili bir kelime dahi edemiyor? O etmese de ben 14 yıldır kime ne yaptığını ve kimi nasıl baskı altına aldığını bir bir belgeleriyle birlikte anlatacağım. 

“SARIGÜL’ÜN HİÇBİR ZAMAN GÜÇLÜ RAKİBİ OLMADI”

Bir bakın Şişli tarihinde Mustafa Sarıgül’ün hiç önemli bir rakibi asla çıkmamıştır. Daha doğrusu çıkmasına bir şekilde izin verilmemiştir. Bunun detaylarını da ilerleyen dönemlerde tüm İstanbullunun dikkatine sunulacak.      

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.