TEDAŞ memuru fabrikatör çıktı

TEDAŞ memuru fabrikatör çıktı

Dolandırıcılık suçundan yakalanan ve bir süre önce rüşvet aldığı iddiasıyla TEDAŞ'tan atılan Ercan D. adlı şahsın fabrikatörü olduğu ortaya çıktı.

Kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtarak kaçak elektrik kullandıklarını iddia ettikleri 22 kişiyi dolandıran 4 kişi yakalandı. İşin ilginç yanı, Ankara'da yakalanan 4 kişiden Ercan D. adlı şahsın bir süre önce rüşvet almak suçundan TEDAŞ'taki görevine son verildiği ve yine bu şahsın İstanbul'daki bir bakır fabrikasına ortak olduğu ortaya çıktı.


Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlileri, Ankara'da çok sayıda vatandaşın kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırılmasıyla ilgili başvurular üzerine özel bir çalışma başlattı.
Vatandaşlardan alınan eşkaller doğrultusunda çalışma yapan ekipler, eşkallere uygun kişilerin kullandığı bir arabayı tespit etti. Aracı Ulus'taki Rüzgarlı Sokak'ta bir otelin önünde bulan ekipler, aldıkları mahkeme kararıyla otele baskın düzenledi. Otelde kalan Mehmet K., Ercan D., Esat G. ve İsmail D. adlı kişiler göz altına alındı.

Bu kişilerin kullandıkları arabada ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda TEDAŞ'a ait sahte personel kartı, “BEDAŞ Elektrik Kaçak Takip Müdürlüğü” ibareli kaşe, “Başkent EDAŞ Genel Müdürlüğü Kaçak Elektrik Kontrol Müdürlüğü” ibareli faturalar, sahte endeks okuma ihbar fişleri, iki adet el telsizi, iki adet elektrik ölçüm el cihazı, iki adet namlu uçları açılmış kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

Yakalanan kişilerin, özellikle gecekondu semtlerine giderek, kendilerini TEDAŞ görevlisi olarak tanıttıkları, elektrik sayaçlarını bozarak vatandaşları kaçak elektrik kullanmakla itham ettikleri belirlendi. Zanlıların bu şekilde 500 YTL ile 1000 YTL arasında para topladıkları tespit edildi. Gözaltına alınan 4 kişi, bu şekilde dolandırdıkları 21 kişi tarafından teşhis edildi.

Yakalanan zanlılardan Ercan D'nin, bir süre önce rüşvet aldığı iddiasıyla İstanbul TEDAŞ'taki görevine son verildiği belirlendi. Ayrıca Ercan D'nin İstanbul Dudullu'da bir bakır fabrikasına ortak olduğu da tespit edildi. Alınan bilgiye göre, Ercan D'nin fabrikanın yüzde 38'ine ortak olduğu, kayınbiraderinin ise yüzde 22 hissesi olduğu anlaşıldı. Fabrika yönetiminin bir başkasında olmasına rağmen asıl büyük hissenin Ercan D.'de olduğu ileri sürüldü.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.