TBMM'de yeni dönem

TBMM'de yeni dönem

DSP'Lİ VEKİLLER CHP'DEN AYRILDI

22 temmuz seçimlerinde "solda güç birliği" kapsamında CHP listelerinden seçilen 13 DSP milletvekili, CHP'den ayrıldılar. Genel Başkan Sezer başkanlığında yapılan toplantıdan sonra DSPli milletvekileri istifa dilekçelerini CHP'ye ve TBMM'ye gönderdiler. Böylece TBMM'de temsil edilen parti sayısı beşe çıktı.

CHP ve DSP’nin seçimlerde işbirliği yapmasıyla Meclis’e giren 13 DSP’li, CHP’den ayrılarak, tekrar DSP’ye katıldı. Böylelikle DSP 5 yıl aradan sonra Meclis’te temsil hakkı kazandı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer parti genel merkezinde 13 DSP’li milletvekili ile bir araya geldi. Toplantıda, milletvekillerinin CHP’den ayrılmasına karar verildi. Edinilen bilgilere göre, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, istifalar konusunda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı telefonla arayarak bilgi verdi. DSP Genel Sekreteri Masum Türker de, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a istifalar konusunda bilgi verdi.

DSP’ye katılan milletvekilleri, şunlar:
“Hasan Erçelebi (Denizli), Hüseyin Mert, Jale Ağırbaş, Süleyman Yağız, Ahmet Tan, Hasan Macit (İstanbul), Mücahit Pehlivan, Emrehan Halıcı (Ankara), Hüseyin Pazarcı (Balıkesir), Harun Öztürk, Recai Birgün (İzmir), Mustafa Vural (Adana) ve Tayfun İçli (Eskişehir)”

-PARTİ MECLİSİ TOPLANTIYA ÇAĞRILDI-

Öte yandan milletvekillerinin DSP'ye üyeliklerinin kabul edilmesi için DSP Parti Meclisi yarın sabah 9.30'da toplantıya çağrıldı. DSP tüzüğüne göre, partiden istifa edenlerin yeniden üye olmaları için Parti Meclisi'nin karar alması gerekiyor.
DSP’lilerin CHP’den ayrılmasıyla birlikte CHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı da 99’a düştü. DSP’nin parlamentoda grup kurabilmesi için 7 milletvekiline daha ihtiyaç var. DSP’liler, yarınki yemin töreninde DSP’li milletvekilleri olarak hazır bulunacak.

ANKA




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.