TBMM yine kritik kararlara gebe

TBMM yine kritik kararlara gebe

Mayıs sonuna kadar çalışma kararı alan Meclis, Genel Kurul gündeminde bekleyen tasarı ve teklifleri geçirmek için yoğun mesai harcayacak. İşte görüşülecek konular

Mayıs sonuna kadar çalışma kararı alan TBMM, Genel Kurul gündeminde bekleyen tasarı ve teklifleri geçirmek için yoğun mesai harcayacak. Bu hafta, 400 bin çiftçiyi yakından ilgilendiren, “Grup kefaletinden doğan kredi borçlarının hazineden karşılanması ve sicil affını" getiren yasa teklifi görüşülecek. Genel Kurul’da ayrıca, 17 ile üniversite kurulmasını öngören hükümet tasarısı ele alınacak.

TBMM Genel Kurulu ve ihtisas komisyonları bu hafta, yoğun bir gündemle toplanacak.

KOMİSYONLAR

Plan ve Bütçe Komisyonu 16 Mayıs Çarşamba günü toplanarak, İmar Bankasından Hazine Bonosu olanlara paralarının karşılığı olarak Hazine kağıdıyla ödeme yapılmasını öngören yasa tasarısı ile GAP Bölge Kalkınma İdaresinin süresini, proje bitimine kadar uzatan yasa teklifini ele alacak.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 15 Mayıs Salı günü, yeni kurulan üniversitelere kurucu rektör atamasıyla ilgili yasa teklifini görüşecek.
Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, 15 Mayıs Salı günü Mera Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifini ele alacak.

KİT KOMİSYONU KALDIĞI YERDEN

KİT Komisyonu da bir süre ara verdiği denetimin çalışmalarını bu hafta sürdürecek. Komisyon, 15 Mayıs Salı günü Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 16 Mayıs Çarşamba günü Halk Bankası ve 17 Mayıs Perşembe günü ise TOKİ ve Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin 2005 yılı hesaplarını inceleyecek.

ARINÇ BİLGİLENDİRECEK

TBMM Başkanı Bülent Arınç, salı günü toplanacak Türkçe'deki Bozulma ve Yabancılaşmanın Araştırılması, Türkçenin Korunması ve Etkin Kullanımı için Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonuna bilgi verecek.

GENEL KURUL

Genel Kurul'da, 15 Mayıs Salı günü, görüşmeleri yarım kalan Ziraat Bankası ile tarım kredi kooperatiflerinden grup kredisi alanların, borçlarını 31 Aralık 2007 tarihine kadar ödemeleri halinde zincirleme olarak kefaletlerini ortadan kaldıran kanun teklifine devam edilecek. Tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanan teklif, 5 maddeden oluşuyor.

Genel Kurul’da ayrıca, 17 ile üniversite kurulmasını öngören tasarı ile Konut Edindirme Yardımında (KEY) biriken kesintilerin hak sahiplerine ödenmesini öngören tasarı da bu hafta ele alınacak.

Genel Kurul, 15 Mayıs Salı günü 15.00-24.00, 16 Mayıs Çarşamba ve 17 Mayıs Perşembe günü ise 11.00-24.00 saatleri arasında çalışacak.



ANKA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.