TBMM Başkan adayı Köksal Toptan

TBMM Başkan adayı Köksal Toptan

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın, AK Partili milletvekillerince TBMM Başkanlığı için aday gösterileceği bildirildi.

AK Parti Meclis Başkanlığı görevine Bartın milletvekili ve eski Milli Eğitim Bakanı Köksal Toptan'ı aday gösterdi. Hükümetin eşinin başı açık olduğu bilinen Köksal Toptan'ı aday göstermesi dikkat çekti. Başbakan az sonra konuyla ilgili açıklama yapacak...

KÖKSAL TOPTAN KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Köksal Toptan aslen Rize'li. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hemşehrisi...Bir süre serbest Avukatlık yaptı..Askerliğini Yedek Askeri Hakim olarak yapan Toptan,  Zonguldak Belediye Meclis Üyeliğinde bulundu. Türkiyem Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Hangi görevlerde bulundu?

V, XVII (Ara Seçim), XVIII inci Dönem Zonguldak, XIX, XX nci Dönem Bartın Milletvekili. Devlet Bakanlığı,  Millî Eğitim Bakanlığı,  Kültür Bakanlığı görevlerini ifa etti.

22 Temmuz seçimleri öncesinde TBMM Adalet Komisyonu Başkanı idi.  Evli, 3 Çocuk babası...

 Neden Köksal Toptan?

AKP, TBMM Başkanlığı'na "türbansız eş"i olan ve 'Milli Görüş' geleneğinden gelmeyen bir ismi getirmeyi planlıyordu. Bu çerçevede, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın isimleri öne çıktı. Milletvekilleri arasında yapılan ankette Köksal Toptan'ın adı işaret edilince tecrübeli politikacı aday gösterildi.
     

 Köksal Toptan, merkez sağın tanınan isimlerinden birisi. AK Parti öncesinde Milli Eğitim, Kültür ve Devlet Bakanlıkları görevlerinde bulundu. AK Parti'ye katıldıktan sonra da Meclis’te en kritik komisyonlardan birisi olan Adalet Komisyonu’nun başkanlığını yürüttü. Kriz zamanlarında uzlaşmacı tutumu ile göz doldurdu.

Ayrıntılar geliyor...



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.