Tavşanlı Balıköy Kültür ve Turizm Festivali

Tavşanlı Balıköy Kültür ve Turizm Festivali

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Balıköy beldesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Balıköy Kültür ve Turizm Festivali" coşkuyla kutlandı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Balıköy beldesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Balıköy Kültür ve Turizm Festivali" coşkuyla kutlandı.

Festivale, Tavşanlı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, Vali Yardımcısı Halil Yavuz Kaya, İl Tarım Müdürü Bekir Gencer, belde ve belediye başkanları ve çok sayıda belde halkı katıldı.

 

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan festivalin açılış konuşmasını yapan Balıköy Belediye Başkanı Recep Şaban Toy, "Geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz insanların buluşma, kaynaşma, dostlukların pekiştiği, özlemlerin yerine getirildiği bir gün olmasını temenni ettiğimiz Kültür ve Turizm Festivali'mize her yıl daha çok katılımın olması bizleri çok mutlu ediyor. Balıköy'ümüzün tanıtımı adına önamli bir yere sahip olan festivalimize katılan herkese ve katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür ederim." dedi.

 

Programda 13 çocuk için düzenlenen sünnet merasimi için düzenlenen konvoyun ardından Merkez Camii'nde mevlit okundu. Daha sonra Belediye Düğün Salonu'nda 13 çocuk sırayla sünnet edildi. Çocuklara Balıköy Belediyesi'nce hazırlanan hediyeler ve birer çeyrek altın verildi.

 

Halk oyunları, mehteran gösterileri ve illizyon gösterilerinin renk kattığı festivalde Balıköy Belediyesi'nce düzenlenen voleybol turnuvasının ve penaltı yarışmasının final müsabakaları yapıldı. Ayrıca festivalde düzenlenen Balıköy konulu kompozisyon yarışmasını kazanan Soluganlar Köyü'nden Meltem Öztürk'e cumhuriyet altını hediye edildi.

 

En güzel kuzu yarışmasının da yapıldığı festivalde Karaşehir köyünden Alaattin Soysal'ın kuzusu en güzel kuzu seçildi. Kuzusu Balıköy Spor Kulübü'ne bağışlayan Soysal'a cumhuriyet altını hediye edildi.

 

Havai fişeklerin gölgesinde gerçekleştirilen ağalık seçimini, köyün en güzel kuzusuna en yüksek meblağı veren Eczacı Senai Koca kazandı. Koca bin 500 YTL ile başlayan açık arttırmada kuzuyu 2 bin 250 YTL' ye satın alarak 'Festival Ağası' ve Balıköy Spor Kulübü sponsoru oldu.

 

Program, Türk Halk Müziği Sanatçıları İsmail Muslubaş ve Zeynel Sağ konseriyle son buldu.






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.