Tarihi hamam restoran oldu

Tarihi hamam restoran oldu

Manisa'da Hamam Hüsrev Ağa Camisi'nin avlusunda bulunan tarihi Hüsrev Ağa Hamamı, tarihi yemeklerin yapıldığı turistik bir restorana dönüştürülüyor

Manisa'da Hamam Hüsrev Ağa Camisi'nin avlusunda bulunan tarihi Hüsrev Ağa Hamamı, tarihi yemeklerin yapıldığı turistik bir restorana dönüştürülüyor. Bunun için Belediye, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği yazının cevabını bekliyor.




Konu ile ilgili bilgi veren Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, "Tarihi hamamın turizm amaçlı kullanılması için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile belediyemiz arasında iş birliği yapışarak restorasyon çalışmasını; Vakıflar Müdürlüğü, çevre düzenleme çalışmalarını da biz yapmak üzere anlaştık. Şu an çalışmalarımız bitti. Müteahhit firmanın devir işlemleri biraz uzun sürmektedir. Belediye olarak hamamın Manisa'nın tarihi ve kendine has yemeklerinin yapıldığı turistik bir restoran yapacağız. Bunun için Vakıflar Müdürlüğü'ne yazı yazdık, şimdi cevap bekliyoruz. Böyle tarihi ve otantik bir mekanda bize ait olan yemeklerimiz gün yüzüne çıkacak ve unutulmaktan kurtulacaktır." dedi.

 

Hem ticari açıdan bir kazanç, hem de kültür turizmi açısından bir çalışma olarak bu tarihi yeri Manisa'ya kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Kar, "Manisa ve Manisalılar için sadece yol, su gibi klasik belediyecilik çalışmalarını yapmıyoruz. İnsana ilgilendiren her türlü konuda çalışma yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu

 

Manisa'da Sakarya Mahallesi'nde Hüsrev Ağa Camisi'nin karşısında bulunan Hüsrev Ağa Hamamı, camiye gelir sağlamak amacıyla Hüsrev Ağa tarafından 1558 yılında yaptırıldı. Hüsrev Ağa Camisi'nden üç yıl sonra, 1561 yılında ise Hüsrev Ağa Hamamı yaptırıldı. Hamamın giriş kapısı üzerindeki kitabenin mealen anlamı şöyle: "Hayrat ve hasenat sahibi olan Hüsrev Ağa bu hamamı 966 yılının safer ayı ortalarında bina etmiştir.(Aralık 1558)."



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.