Tarihi eserler restore ediliyor

Tarihi eserler restore ediliyor

Hatay'ın Belen ilçesinde tarihi Kurtuluş Hamamı'nın restorasyon çalışmaları devam ederken, tarihi caminin de restore edileceği bildirildi.

Hatay'ın Belen ilçesinde bulunan tarihi Kurtuluş Hamamı'nın restorasyon çalışmaları devam ederken, hemen yanında bulunan tarihi caminin de restore edileceği bildirildi.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Kanuni Sultan Süleyman'ın emri ile yaptırılan ve kendi adının verildiği caminin restorasyonu için projenin Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan geçtiği ve ihale aşamasında olduğu bildirildi.

 



Kurtuluş Hamamı'nda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Kasım ayında bitirilecek olan hamamın hemen yanındaki Kanuni Sultan Süleyman Camii'nin de restore edilecek olması ile Belen'deki tarihi mekanlar aslına uygun hale getirilecek.

 



Kervansaray işletmecisi turizmci Ayşu Barutçu, Belen'in ipek you üzerinde bulunduğunu ve çok önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çekerek, "Belen gerek havası gerekse konumu itibari ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği mekanlardan biri. Ortadoğu'yu Avrupa'ya bağlayan en önemli geçitlerinden biri olan Belen'de kervansaray başta olmak üzere hamam ve caminin de restore edilmesi ile Belen'e öremli ölçüde canlılık kazandıracak." dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.