Tansu Çiller'in arazisi hazinenin oldu

Tansu Çiller'in arazisi hazinenin oldu

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, Sarıyer’deki arazisinin 2B kapsamında kaldığı gerekçesiyle Hazine’ye devredilen kısmı üzerindeki ahırları devlete bırakmadan kendisi yıktı.



Bir dönem Hazine’den sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde de bulunan Çiller, 2002 yılında Kısırkaya Köyü’ndeki 12 bin 520 metrekarelik arazisinin 2B kapsamında olduğu gerekçesiyle mahkemelik olmuştu. Yargılama sonucunda mahkeme, Maliye Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda orman vasfında olduğu gerekçesiyle arazinin 2 bin 601 metrekarelik kısmının Hazine’ye devrine karar vermişti. Mahkeme ayrıca arazi üzerindeki ahırların yıkımı ile dava masraflarının Çiller tarafından karşılanmasına hükmetmişti. Kararın Yargıtay 20. Hukuk Dairesi tarafından onanmasının ardından geçen Nisan’da Maliye Bakanlığı, Çiller’in avukatlık ücreti ile arazi üzerindeki ahırların yıkım giderleri olan 6 bin 976 YTL’yi ödemediği gerekçesiyle Sarıyer İcra Müdürlüğü’ne başvurdu. Çiller, bu bedelin vekalet ücreti olan kısmını ödedi.

Eskiden böyleydi

Tansu Çiller’in, kendisi yıktığı için, bilirkişi tarafından ahırların yıkım masrafı olarak belirlenen 2 bin YTL’yi ödemesine gerek kalmadı.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.