Tansu Çiller dönüş yolunu kapattı

Tansu Çiller dönüş yolunu kapattı

Siyasete geri döneceği iddia edilen eski Başbakan ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, dönüş yolunu kapattı Çiller, "Ben 14 Aralık 2002'de bir karar verdim." dedi ve ekledi:

Kendisini tekrar Demokrat Parti'nin başına davet etmek üzere Yeniköy'deki yalısına gelen vatandaşlarla görüşen Çiller, gazetecilerin soruları üzerine "Ben 14 Aralık 2002'de bir karar verdim. Halen aynı noktadayım" cevabını vererek, geri döneceği iddialarını yalanladı. Çiller, bir taban hareketi olması ve göreve çağrılması halinde de kararının değişmeyeceğini açıkladı.

Eski partililerden oluşan yaklaşık 30 kişilik bir grup Çiller'in evinin önünde toplandı. Partililer 'Kandil dağının fatihi', 'Sensiz olmadı, olmayacak', 'Çiller, kıratı şahlandır', 'Anaya bak anaya bedel 35 babaya', 'Şimdi görev zamanı', 'Ana, vatan sahipsiz, vatana sahip çık' şeklinde pankartlar kaldırdı. Abdullah Saka isimli bir partili yalıya doğru "Çiller Ana, yuvaya dön. Sahip çık evlatlarına. Baba ocağına sahip ol. İnsanlar seni bekliyor. Sensiz olmuyor ana." diye bağırdı. Fuat Saka isimli bir başka partili de "O yuvasına sahip çıkmayacak bir ana değil" diyerek umudunu koruduğunu ifade etti. Eski DYP Gençlik Kolları üyesi Güneş Çotuk, "Demokrat Parti ne yazık ki, hezimete uğradı. Merkez sağ çökmüş durumda. Yeniden yapılandırılması lazım. Yeni vizyonuyla seçmenin karşısına çıkmalıdır. Tansu Hanım da bizlere kılavuz olmalıdır." diye konuştu. Yaklaşık 15 kişilik bir grup Çiller tarafından kabul edildi. Yalıda basına kapalı olarak yaklaşık 1 saatlik görüşme yapan partililer Çiller'den red cevabı aldı.

Zaman



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.