Talabani ile görüşürüm, kabile reisi ile görüşmem

Talabani ile görüşürüm, kabile reisi ile görüşmem

Erdoğan tezkere hazırlığı iddialarını yalanladı: 'Olayın diplomasi yönündeyiz'

Başbakan Tayyip Erdoğan Kuzey Irak’a yönelik olası bir operasyon için tezkere hazırlığında olmadıklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’le önceki gün olağan konuları görüştüklerini belirten Erdoğan, “Gerekirse gerekeni gerektiği zamanda yaparız ” dedi. Show Ana Haber’e katılan Başbakan Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

TEZKERE HAZIRLIĞI: Ben sadece Cumhurbaşkanımızla görüşmem gereken bazı konular olduğu gibi geçen hafta görüşemediğimiz için dün ziyaret ettim. Şu anda böyle verilmiş bir kararımız yok. Ama her zaman diyorum gerekirse gerekeni gerektiği zamanda yaparız. Çıkması gerekiyorsa bunu muhakkak yaparız. Tabii yaparken de tüm parlamentoyu çağırmak durumundayız. Arzu ederiz ki anamuhalefeti ile muhalefeti ile de bir uzlaşma oluşsun, konsensus da olsun isteriz. Bu bir milli meseledir. Burada özellikle birlik beraberliğin dayanışmanın olması lazım. Biz şimdi olayın diplomasi yönündeyiz ağırlıklı olarak. Irak Başbakanı’nı çağırdık. İlk fırsatta gelmek istediğini söyediler. O görüşmeyi de önemsiyoruz. Onlar gelir görüşürsek karar almamız çok daha rahat olacaktır.

TALABANİ İLE GÖRÜŞÜRÜM: Sayın Talabani ile görüşürüm. Çünkü Irak Cumhurbaşkanı. Hastaneye düştü aradım. Üstelik tanıdığım bir kişi.

BARZANİ İLE GÖRÜŞMEM: Biz merkezi hükümeti muhatap alıp konuşalım. Bana göre Talabani’nin, Maliki’nin açıklamaları önem arzeder. Kuzey Irak’tan gelen açıklama önem arzetmez. Ben bir kabile reisi ile bir Başbakan olarak görüşmem. Bu demek değildir ki Türkiye Cumhuriyeti devleti, Barzani ile hiç görüşmez. Görüşür ama bir Başbakan olarak ben görüşmem. Ama görüşecek kişiler olabilir.

BÜYÜKANIT’A RAKAM VERMEDİM: Deniyor ki enflasyon düşüyor ama fiyatlar düşmüyor. Şimdi enflasyonun düşmesi demek fiyatların düşmesi demek değil ki. Biz borsada elliyi şu anda aşmış olacaktık. Bazı olaylar yaşadık bu olaylar iç dinamikleri rahatsız etti. Mesela 27 Nisan’daki bildiri. Genelkurmay Başkanı’na oran vermedim. Şunlar piyasaları etkiliyor bunlar olmasaydı enflasyon daha da düşebilirdi ve endeks daha da iyi bir hale gelirdi dedim.

MEMURA ZAM: Yapılmış olan bir anlaşmamız var. Ama ilgili bakan arkadaşımız sendikalar oturup konuşacaklar sonra bir durum değerlendirmesi yapmak lazım. Seçim arifesinde bizim popülist bir politika ile şöyledir demek olmaz. Popülizm yapmak istemiyorum.

MİLLİ GÖRÜŞÜ BIRAKTIK: Biz biliyorsunuz bir sağ parti değiliz sol parti de değiliz. Biz Türkiye’de siyaset yelpazesinde merkeze oturmuş bir partiyiz. Merkezdeki bir parti sağın merkezinde olanlara da kapısı açık solun merkezinde olanlara da kapısını açan bir anlayış demektir. Türkiye’nin genelini kucaklamak istiyoruz aşırılar hariç onlarla bir araya gelmeyiz. Açık açık söylüyorum milli görüş gibi bir değerlendirme söz konusu değil. Ben zaten kendim bir genel başkan olarak söylüyorum biz milli görüş gömleğini çıkarttık dedim. Bu olsa zaten daha önceki yerimizde yola devam ederdik. Milli görüş gömleği üzerimizde olacaksa biz niye partimizi kurduk ki?

Başbakan’ın evinin sokağına çelik bariyerli koruma...

Başbakan Erdoğan’ın, İstanbul’da ikamet ettiği Üsküdar Emniyet Mahallesi Gürgen Sokak’taki evi çevresinde ekstra güvenlik önlemleri alındı. Gürgen Sokak’ın üst girişine otomatik olarak kalkan ve yerin altına gizlenen 3 çelik bariyer yerleştirildi. Erdoğan’ın İstanbul’da bulunduğu sürelerde, sokağın girişinden itibaren yaklaşık 100 metre boyunca araç girişine de izin verilmiyor. Sokakta oturanlar ise ancak sokağın alt girişini kullanarak sokağa girebiliyor.


habertürk


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.