Swissotel’i yüzde 225 kárla satacak

Swissotel’i yüzde 225 kárla satacak

Fiba Grubu'nun patronu Özyeğin, 100 milyon dolara aldığı Swissoteli yüzde 225 karla satacak

Finansbank'ı 2.7 milyar dolara satan Fiba Grubu'nun patronu Hüsnü Özyeğin, şimdi de Swissotel'i satıyor. Özyeğin'in, 100 milyon dolara aldığı oteli 325 milyon dolara satacağı konuşuluyor

İSTANBUL'DAKİ 5 yıldızlı otel piyasası hayli canlandı. Bankacılık ve sigortadan sonra yabancı sermaye şimdi de başta İstanbul'daki olmak üzere 5 yıldızlı otellerle ilgilenmeye başlayınca otellerin satış fiyatları da sektörde konuşulmaya başladı.

Satışı konuşulan otellerin içerisinde en çarpıcı olanı Swissotel. Finansbank'ı sıfırdan kurarak geçen yıl yüzde 46'sını Yunan NBG'ye 2.7 milyar dolara satan FİBA Grubu'nun patronu Hüsnü Özyeğin, şimdi de otelcilikte kısa sürede ciddi kár elde edecek.

100 MİLYON DOLARA ALDI

Turizm sektöründe konuşulanlara göre Hüsnü Özyeğin, Swissotel için 325 milyon dolar satış fiyatı belirledi. Eğer Hüsnü Özyeğin bu bedelle Swissotel'i satarsa iki yılda dolar bazında yüzde 225 kár elde etmiş olacak. Hüsnü Özyeğin, Turgut Özal'ın teşvikiyle Japon işadamlarının ve bankalarının yaptığı Swissotel'i Nisan 2005'te almıştı.

Özyeğin'i 100 milyon dolara Swissotel'in yeni sahibi yapan olaylar zinciri de hayli ilginç. 2005 yılının başlarında Swissotel'in sahibi Japon şirketine otel nedeniyle kredi veren bir Yunan bankası önce Özyeğin'in kapısını çaldı. 38 milyon dolarlık kredisi nedeniyle Swissotel üzerinde birinci derece ipoteği bulunan Yunan bankası, Özyeğin'e bu krediyi pazarladı.

Bu gelişme üzerine Swissotel'in sahibi şirketlerin tasfiyesini gerçekleştiren Japon Grup, Özyeğin'den oteli almalarını istedi. Böylece Fiba Grubu turizm sektöründeki ilk önemli yatırımını yapmış oldu.

Yener Yalçın/Star



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.