Suyun Tükeniş fotoğrafı

Suyun Tükeniş fotoğrafı

İstanbul’da tasarruf çağrıları işe yaramadı. Kente su sağlayan barajlardan Pabuçdere ve Kazandere’de su bitti. Diğer barajlarda da 119 gün sonra su seviyesi sıfır noktasına inecek.

İstanbul’da su sıkıntısını aşmak için Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan tasarruf çağrılarına karşın İstanbullular sudan tasarruf etmedi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Nisan ayından itibaren yaptığı tasarruf çağrıları sonuç vermedi.

Tasarruf çağrılarının yapılmasının ardından Mayıs ayında İstanbullular yüzde 0,49, Haziran ayında yüzde 4,11, Temmuz ayında ise yüzde 3,96 oranında tasarruf yaptı.

Bu rakamlar 3 ay içinde tasarruf edilen toplam 4 milyon 993 bin metre küp su, kentin yaklaşık 2,5 günlük su ihtiyacına denk düşüyor. Yapılan tasarruf oranı da yüzde 2,77 düzeyinde kalıyor.

PABUÇDERE VE KAZANDERE’DE SU BİTTİ
İstanbul’un su ihtiyacını sağlayan 10 su kaynağındaki doluluk oranı da yüzde 29’a düştü.

Kente su sağlayan ve toplam 792 bin 750 milyon metre küp su tutma kapasitesine sahip Ömerli, Darlık, Elmalı, Terkos, Alibey, Büyükçekmece, Sazlıdere ve Istrancalar’daki su hacmi 253 milyon 636 bin metre küpe indi. 16 milyon 420 bin metre küp su tutma kapasitesine sahip olan Kazandere ile 54 milyon 600 bin metre küp su tutma kapasitesine sahip olan Pabuçdere’de hiç su kalmazken, Istrancalar’daki su miktarı 493 bin metre küpe indi.

Kentin en büyük barajı konumunda olan ve 235 milyon 370 bin metre küp su tutma kapasitesi bulunan Ömerli’de 62 milyon 98 bin metre küp su kaldı. Toplam 162 milyon 240 bin metre küp su tutma hacmi ile ikinci büyük baraj olan ve şu anda yüzde 54.86 doluluk oranı ile en yüksek doluluk oranına sahip Terkos’ta ise 89 milyon 5 bin metre küp su bulunuyor.

Toplam 148 milyon 940 bin metre küp su tutma kapasitesine sahip Büyükçekmece ise, 23 milyon 43 bin metre küp su seviyesine inerek kuraklıktan en çok etkilenen baraj oldu.

Kente verilen 2 milyon 127 bin metre küp su miktarı dikkate alındığında ve barajlardaki su sıfır noktasına kadar kullanıldığında, İstanbul’un 119 günlük suyu kaldı.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.