Sütyenin akıllısı olur mu?

Sütyenin akıllısı olur mu?

Avusturalyalı bilim insanlarının geliştirdiği akıllı sütyen kadınların işini kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Avusturalyalı bilim insanlarının geliştirdiği, kumaş içine yerleştirilmiş sensörlerle üretilen bir sutyenin, egzersiz yapan kadınlara büyük rahatlık ve kolaylık sağlaması bekleniyor.

 Geliştirdikleri buluşun sutyen üreticilerinin gelecekte daha iyi tasarımlar yapmasına yardımcı olacağına inandıklarını belirten araştırmacılar, vücuda uygun olmayan sutyenlerle egzersiz yapmanın uzun dönemli yaralanma riskini arttırabileceği uyarısında bulunuyorlar.

Bulgularını Journal of Biomechanics dergisinde yayımlayan Wollongong Üniversitesinden araştırmacılar, laboratuvar sonuçlarının sensörlü kumaşın, egzersiz sırasında meme hareketini ve sutyen fonksiyonunu izlemeye uygun olduğunu gösterdiğini belirttiler. Kadınlarda egzersiz sırasında meme ağrısının önemli bir problem olduğunu belirten Portsmouth Üniversitesinden Dr. Joanna Scurr da son yapılan araştırmaya göre, kadınların yüzde 45 ila yüzde 60'ının egzersiz sırasında bu acıyı çektiklerini ve çok yavaş bir koşunun bile bazı hızlı sprint koşusu kadar acı verebildiğini kaydediyor. İngiltere'de yapılan bir başka araştırmaya göre de kadınların yüzde 70'i yanlış ölçü sutyen giyiyor ve bu durum da omuz ve sırt ağrılarını arttırıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.