Susurlukçular da aday oldu

Susurlukçular da aday oldu

Sedat Bucak DP'den, Çatlı'nın kardeşi Zeki Çatlı ise BBP'den aday adayı oldu.

Susurluk Davası'nda 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılan eski milletvekili Sedat Bucak DP'den, Çatlı'nın kardeşi Zeki Çatlı ise BBP'den aday adayı oldu.

"Susurluk kazası"nda yaralı olarak kurtulan ve yargılama sonucu hapis cezasına çarptırılan eski Milletvekili Sedat Bucak, Demokrat Parti'den (DP) Şanlıurfa milletvekili aday adayı oldu.

Arandığı dönemde Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı'nın, kardeşi Zeki Çatlı ise BBP'den Tunceli, Hakkari, Diyarbakır'dan aday gösterilmesi istemiyle aday adaylığı için başvurdu.

Susurluk Davası'da önce beraat eden, ancak temyizde davasının bozulmasından sonra 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılan eski Milletvekili Sedat Bucak, adaylığıyla ilgili olarak "hurriyet.com.tr"ye yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'dan milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu doğruladı.

Bucak, kendisine verilen hapis cezasının kesinleşmediğini, dava dosyasının Yargıtay'da olduğunu söyledi. Daha önce beraat ettiğini hatırlatan Bucak, yine beraat edeceğine inandığını belirtti.

Sedat Bucak'ın avukatı Çınar Bacanlı da, DP'den milletvekili aday adaylığı için başvurdu. Yozgatlı olan Bacanlı, memleketinden ya da Ankara'dan aday olmak istedi. Bacanlı da, Bucak’ın milletvekilliği adaylığı için hukuki bir engelinin bulunmadığını söyledi.

ÇATLI'NIN KARDEŞİ

Abdullah Çatlı'nın kardeşi Zeki Çatlı da, BBP'den aday adaylığı için başvurdu. Adaylık için Tunceli, Diyarbakır, Hakkari öncelikli olmak üzere hangi ilden gösterilirse aday olmak istediğini belirtti. Bahçelievler katliamı davasında yargılanan BBP Parti yönetiminde görev alan Ercüment Gedikli'nin, eşi Emel Gedikli de bsu partiden aday adaylığı için başvurdu.

Susurluk Davasında hüküm giyen İbrahim Şahin ise MHP'den aday adaylığı için başvurmuştu. Ancak, MHP Genel Başkanı bu adaylığa sıcak bakmadı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.