Sülün marketçi

Sülün marketçi

İstanbul'da bir marketçi, vatandaştan topladığı 2 milyon YTL ile kayboldu. Dolandırılanlar arasında, kızının ameliyatı için ayırdığı parayı kaptıran bile var.

İstanbul Bağcılar'da 9 yıl önce 'Selman Market' adlı bir işyeri açtı. Önce vatandaşın güvenini kazandı, sonra kendisine inananları toplam 2 milyon YTL dolandırıp kaçtı.

İstanbul'da sarayları satan, Boğaziçi Köprüsü'ne bile alıcı bulan Sülün Osman'ın son benzeri, yıllar sonra Bağcılar'da ortaya çıktı. Bağcılar'da 9 yıldır Selman Market'i işleten Fahrettin Yullu, kısa sürede mahallenin güvenini kazandı. Herkeste çok iyi esnaf ve iyi bir kişi intibası uyandıran evli ve 2 çocuk babası Yullu, bu güven sayesinde zaman zaman borç alıp, kredi kartlarından paralar çekti. Kimi arabasını satıp parasını verdi, kimi de kolundaki bilezikleri...

GECE YARISI EVİNİ BOŞALTTI
Sülün marketçi, güvenmeyenlere ise kendisine ve kayınpederine ait çekleri yazıp verdi. Ancak çekler karşılıksızdı. Ve bu şekilde etrafı 2 milyon YTL dolandıran Yullu, önceki gece evini taşıyıp ortadan yok oldu. Bu şekilde kayınpederini bile 250 bin YTL dolandıran Yullu, kayıplara karıştı. Dolandırılanlar, Yullu'nun döneceği umuduyla marketin önünde nöbet tutmaya başladı. Polis her yerde Sülün marketçiyi arıyor.

Kim, neyini kaptırdı

* Selvi TOPRAK: Yullu'ya, çarşamba günü beyin ameliyatı olacak kızı Rabia için topladığı 5 bin YTL'yi verdi. Talihsiz kadın, "Başka paramız yok. Ne olur onu bulun" dedi.

* Mevlüt GÖKKAYA: Yıllardır tanıyoruz. En son kredi kartımı verdim, 5 bin YTL çekti. Sonra eşimin 4 tane bileziğini de verdim.

* İsmail MARANGOZ: 40 bin YTL verdim, bana 2 araba verdi. Ancak arabalar başkasının çıktı. Verdiği 40 bin YTL'lik çekin de karşılığı yok.

* Kadir OĞUZ (Emlakçı): Toplam 200 bin YTL'lik çek verdim. Bankaya teminat olarak yatıracağını söyledi. Yıllardır birlikte çalışıyoruz. Çeklerle kaçtı.

* Saim YAĞIR: Kendisine 30 bin YTL'lik araba verdim, bana 2 çek verdi. Çekler karşılıksız çıktı. Başka bir galeriden de 200 bin YTL'lik bir araba almış.

Ercan Sarıkaya/Takvim



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.