Sultanahmet'te yabancı dil bilen otoparkçılar

Sultanahmet'te yabancı dil bilen otoparkçılar

İstanbul'un Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Kapalıçarşı, Topkapı Sarayı, gibi turistik bölgelerinde yabancı dil bilen otoparkçılar görev yapacak

İstanbul'un tarihî ve turistik bölgelerinde yabancı dil bilen otoparkçılar görev yapacak. Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Kapalıçarşı, Topkapı Sarayı  gibi tarihî noktalarda görev alacak olan 15 otopark görevlisi, park hizmetinin yanı sıra İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça dillerinde turistlere rehberlik yapacak.

 



Büyükşehir Belediyesi İSPARK, İstanbul’un tarihi ve turistik bölgelerinde yabancı dil bilen otopark görevlileri çalıştırmaya başladı. Özellikle Tarihi Yarımada'da görevlendirilen 15 otopark görevlisi, otopark hizmetinin yanı sıra, turistlere İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça dillerinde rehberlik yapıyor.

 

İstanbul'da otopark değnekçiliğini yüzde 90 oranında bitiren İSPARK şirketi, tarihi mekanlardaki otoparklarında çalıştıracağı otopark görevlilerini özel olarak seçti. Yabancı dil bilen otopark görevlilerine İstanbul’un tarihi ve turistik mekanları, turistlerle diyalog kurma konularında eğitim verildi. Eğitimlerin ardından seçilen 13 görevli Tarihi Yarımada’da, ikisi de Kadıköy’de görev yapmaya başladı.

 



Topkapı Sarayı, At Meydanı, Ayasofya Müzesi, Kariye Müzesi, Binbirdirek Sarnıcı, Büyük Postane, Küçükayasofya Camii gibi turistlerin yoğun olduğu bölgelerdeki otoparklarda çalışan görevliler, aynı zamanda turistlere yardımcı oluyor. İstanbul'un turistik mekanlarının yer aldığı özel haritaları sürekli yanlarında taşıyan görevliler, harita yardımıyla turistlerin sorularını yanıtlıyor. 08.00-00.00 saatleri arasında çalışan yabancı dil bilen otoparkçıların sayısının ilk etapta 50’ye çıkarılması hedefleniyor.

 

2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul’da turizm potansiyelinin her geçen gün arttığına dikkat çeken İSPARK Genel Müdür Kadir Gurbetci, “Aslında turizm elçisi değiliz, otoparkçıyız. Ancak, bu bizim vizyonumuzun bir parçası. Yüzyıllardır duran Sultanahmet Camii'nin, Ayasofya’nın yanında çalışmak bize ayrıca bir sorumluluk getiriyor. Buradaki personelimiz hem otoparkla ilgili görevini yapıyor, hem de her gün en az 200 turiste yardımcı oluyor. Turistler, elemanlarımıza postaneye, danışma bürosuna, müzeye nasıl gideceklerini, parasını nasıl bozduracağını soruyor, adres soruyor. Üzerlerindeki üniforma sayesinde güvenle yaklaşıyorlar. Otopark görevimizi yaparken buradaki yabancı misafirlerimize yol göstermeyi, rehberlik yapmayı görevimiz olarak gördük” diye konuştu. Çalışmanın İstanbul'un imajı açısından çok önemli olduğunu kaydeden Gurbetci, pilot çalışmanın daha sonra yaygınlaştırılacağını kaydetti.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.