Stephen King’den iyi yazar olma taktiği

Stephen King’den iyi yazar olma taktiği

Korku-gerilim türünün en çok satan yazarı Stephen King, okuyucularının karşısına farklı kimlikle çıkıyor bu kez. Yazma Sanatı kitabında, dünyaca tanınmış bir yazar olmanın yollarını anlatıyor.

1999 yılında geçirdiği kazanın ardından neredeyse kitap yazamayacak duruma gelen ünlü yazar, bu zaman içerisinde ‘yazma tutkusunun’ önüne geçemez, tekrar kelimeleri sıralamaya başlar.

King, hayatını derinden etkileyen bu süreçte yakın arkadaşının söylediği “Kimse dil hakkında soru sormuyor” sözlerinin ardından da aklında olan yazma sanatının inceliklerini paylaşmaya karar verir.

 
“Eğer ben insanlara nasıl yazacaklarını söyleyecek kadar küstahlık edeceksem, popüler olmayı başarmış olmaktan daha iyi bir gerekçemin bulunması gerektiğini hissediyordum.” diyen yazar, piyasadaki yazmayla ilgili kitapların çoğundan ‘zırva’ olarak bahsediyor ve Yazma Sanatı’nda bunlardan öte şeyler olduğunu vaat ediyor.

Kitabın ilk bölümünde, “Size başımdan geçenleri anlattım... Şimdi de elimden geldiğince yaptığım işi anlatacağım...” diyerek yazma ile ilgili bazı teknikler anlatan King’in yazmak isteyenlere bazı tavsiyeleri de var tabii: “Çok okuyun ve çok yazın.”

(Aksiyon)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.